• DOLAR 32.591
  • EURO 34.782
  • ALTIN 2505.43
  • ...
Ameliyat olan engelli çocuk evinde karne heyecanı yaşadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Doğuştan engelli olan Arda, karne heyecanını evinde yaşadı. Arda'ya karnesi Bitlis Valisi Oktay Çağatay tarafından verildi.

Doğuştan bir ayağından engelli olan Arda'ya, 6 farklı branşta öğretmenler tarafından evinde eğitim veriliyor. Diğer arkadaşları gibi sömestr tatilini heyecanla bekleyen Arda, karne heyecanını ailesiyle birlikte yaşadı.

Bitlis merkez Muştakbaba İlkokulu'nda yapılan karne dağıtım töreninin ardında Vali Çağatay, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz ile birlikte engeli olan Arda'nın evine giderek hem ziyaret ettiler hem de kendisine karnesini verdiler.

 

Burada gazetecilere açıklamada bulunan Çağatay, Millî Eğitim Bakanlığının başlattığı yeni uygulamada, 6 ana branşta öğretmenlerin evlerde engelli çocuklara eğitim vermesinin takdir edilecek bir durum olduğunun altını çizdi.

Bitlis'te 74 engelli öğrencinin evde eğitim hizmeti gördüğünü hatırlatan Çağatay, ailelerin müsait olduğu günlerde 6 ana branşta evlerde eğitim hizmeti veren öğretmenlere ve evlerini açan ailelere teşekkür etti.

Bitlis'teki eğitimi de değerlendiren Çağatay, yarıyıl tatilini hiçbir olumsuzluk yaşamadan geçirdiklerini, ikinci dönem için gerekli tüm hazırlıkları yapacaklarını söyledi.

Çağatay, "İl genelinde 742 okulda, 87 bin 831 öğrenci ve 6 bin 732 öğretmen ile birlikte başarılı bir eğitim dönemini geçirdik. 15 günlük bir ara tatile gidiyoruz. Bu yıl Millî Eğitim Bakanlığımız farklı bir uygulama yaptı. Bu da güzel bir uygulama oldu. Kasım ayında küçük bir tatil geçirdik. Bir de nisan ayında yapacağız. Bunun verimini hissettik. Çocuklarımız karnelerini aldılar. Şu an yanımızda bulunan Arda'nın bir rahatsızlığı var. Tedavisine biraz devam edecek. Tedavisinin ardında inşallah arkadaşlarıyla koşup, oynayacaktır." dedi.

Bitlis'in Türkiye'nin en çok kar alan illerinin başında geldiğini vurgulayan Çağatay şunları söyledi:

"Çocuklarımız kar tatilini çok seviyorlar. Bitlis merkeze fazla kar yağmadı bugüne kadar. Fakat köylerimizde ciddi kar var ve ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyorlar. Bu yıl öğrencilerimize kar tatilini veremedik. Eğitimin aksamadan devam etmesinden memnunuz. Geçen yıl bazı acı olaylar yaşamıştık. Öğrencilerimizi bireysel kazalarda kaybetmiştik. Rahmetle anıyoruz onları. Bu yıl hiçbir öğrencimizin burnu bile kanamadan eğitim-öğretim dönemimizi tamamlıyoruz. Bütün öğretmen ve öğrencilerimize hayırlı tatiller diliyorum." (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir