• DOLAR 32.599
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2509.781
  • ...
Bilimin Temeli Meraktır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Malatya`da iş adamları ile partisinin düzenlediği ``İş Dünyası ve Meslek Örgütlerinin Sorunları ve Çözüm Yolları`` adlı toplantıya katıldı.

Türkiye`nin dünyada söz sahibi olmasının üreterek mümkün olacağını anlatan Kılıçdaroğlu, ``Üretirseniz dünyada söz sahibi olur, saygınlık kazanırsınız, istihdam yaratmış olursunuz. Ürettiğiniz anda gelişmeyi sürekli takip etmek zorunda kalırsınız. Ürettiğiniz anda kendiniz için değil ülkeniz için çalışırsınız. O açıdan biz sanayiciyi ekonominin kamu görevlisi olarak görüyoruz. Teşvik politikalarınızı bu bağlamda yapacaksanız ve geliştireceksiniz`` diye konuştu.

Katma değeri yüksek ürünlerin üretimine dikkati çeken Kılıçdaroğlu, ``Bir ülkenin başbakanı katma değeri yüksek olan ürünleri üreten sanayici ile gurur duymalı. Onu dünyaya lanse etmeli`` dedi.

Katma değeri yüksek ürünlerin üretiminin anahtarının eğitimde olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, ``Eğitim, sorgulama üzerine kurulmak zorundadır. Bilimin temeli de meraktır. O açıdan üniversiteler çok önemlidir. Katma değeri yüksek ürünlerin üretiminde üniversiteler önemli. Peki üniversiteler bunu nasıl yapacak? Üniversiteler bunu özgürlük ortamında yaparlar. Özgürce düşünmesini sağlamanız lazım`` diye konuştu.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir