• DOLAR 32.508
  • EURO 34.976
  • ALTIN 2429.921
  • ...
Görme engelli öğrencilerin karne sevinci
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

2019-2020 eğitim-öğretim döneminin ilk yarısı sona ererken, Türkiye'de okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde okuyan yaklaşık milyonlarca öğrenci, karne sevinci yaşadı. Gaziantep'te ise 60 bini Suriyeli, 570 bin öğrenci karne alarak yarıyıl tatiline girdi.

Öğrenciler karnelerini alarak, yarıyıl tatiline girmenin sevincini ve heyecanını yaşarken, görme engelli öğrenciler de akranları gibi karne sevinci yaşadı. 2019-2020 eğitim-öğretim yılının ilk dönemini, zorlu bir eğitim sürecinin ardından tamamlayan öğrenciler, yarıyıl tatilinin başlamasının mutluluğunu ve sevincini yaşıyor.

Gaziantep GAP Görme Engelliler İlkokulu ve Ortaokulu'nda eğitim gören görme engelli öğrencilerin karne alma heyecanı renkli görüntülere sahne oldu. Öğrencilere hem normal hem de braille alfabesi ile hazırlanan karneleri verildi.

GAP Görme Engelliler İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileri, karnelerini ve başarı belgelerini Okul Müdürü Mehmet Yıldız'ın elinden aldı.

 

Karne alan öğrencilerin yanı sıra öğretmenler ile velilerin de büyük bir heyecan yaşadığı görülürken, karne alan öğrenciler, tatilde akrabalarını ziyaret edeceklerini, dinleneceklerini ve tatili en iyi şekilde değerlendireceklerini söylediler.

Karne dağıtımının ardından İLKHA'ya açıklamalarda bulunan Gaziantep GAP Görme Engelliler İlkokulu ve Ortaokulu Müdürü Mehmet Yıldız, kendisi gibi görme engelli olan öğrencilerinin çifte karne sevinci yaşadığını söyledi.

Öğrencilerinin yarıyıl tatiline girerken karne heyecanı yaşadıklarını ifade eden Yıldız, "Öğrencilerimize hem kabartma hem de normal yazıyla yazılmış karnelerimizi öğrencilerimize verdik. Hayırlı ve uğurlu olsun. Yoğun bir dönemin ardından yarıyıl tatiline giriyoruz. Hem akademik hem duygusal hem sosyal hem de fiziksel gelişim anlamında yoğun bir dönemin ardından yarıyıl tatiline gireceğiz. Yarıyıl tatilinde inşallah çocuklarımız, başarılı olan yönlerini ve eksik kaldıkları yönlerini de aileleriyle birlikte öğretmenlerimizin verdikleri tavsiyelerle ve ödevlerle beraber gerekli planlamalarını yaparlar, ikinci döneme hazır bir şekilde gelirler temennisindeyiz." dedi.

Karnelerin sadece öğrencilerin olmadığının altını çizen Yıldız, "Karneleri hem öğretmenlerimizin hem öğrencilerimizin hem de velilerin karnesi olarak görüyorum. Karnede her ne kadar çocukların isimleri yazılı olsa da ve karne çocuğa ait olsa da, öğrencilerimizin aileleriyle birlikte plan yapıp güçlü yanlarını, eksik kaldığı yönlerini tamamlasınlar. Öğrencilerimiz hem dinlenip eğlensinler ve aynı zamanda tatili en iyi şekilde değerlendirmek adına ertelediklerini, yapamadıklarını ve okul yoğunluğundan kaynaklı başaramadıklarını, yapmak istedikleri ama yapamadıkları üzerinde durmalarını umarım. İnşallah çok daha keyifli, yararlı, güzel bir tatil geçirirler. Öğrencilerimizi ikinci döneme hazır bir şekilde bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Karne ile birlikte takdir belgesi aldığı için çok mutlu ve sevinçli olduğunu belirten Ortaokul 8'inci sınıf öğrencisi Hatice Carav, "Karnemi aldığımdan dolayı çok mutluyum. Umarım herkes takdir belgesi alır ve herkesin karnesi böyle güzel olur. Karne ile birlikte takdir belgesi aldım ve tatili çalışarak geçirmek zorundayım. Çünkü 8'inci sınıf öğrencisiyim. LGS'ye hazırlanıyorum. Herkesin bu başarıyı kazanmasını isterim. Umarım herkes kazanır. Öğretmenlerime, arkadaşlarıma anne ve babama teşekkür ederim." diye konuştu.

Karnesini aldığı için çok mutlu olduğunu ve karne sevincini ailesiyle paylaşacağını ifade eden Ayşenur Bozyılan da şunları söyledi:

Karnemi aldığım için çok mutluyum ve çok iyi bir karne aldığım için sevincimi de dile getiremiyorum. Tatilde arkadaşlarımdan uzak kalacağım. Bundan dolayı biraz üzüntülüyüm. Tatilde inşallah çok ders çalışacağım.

Okulun ilk döneminde takdir belgesi aldığı için çok mutlu olduğunu belirten Meryem Can ise, "Takdir belgesi aldım. Biz diğer öğrencilerden farklı olarak iki karne aldık. Bir karnemiz kabartmalıydı ve diğer karnemiz de normal karneydi. Takdir belgesi aldığım için çok mutluyum, inşallah herkes takdir almıştır. Tatilde annemle zaman geçireceğim, biraz da dinleneceğim ve ders çalışacağım. Çünkü çok önemli bir sınavımız var. Ona hazırlanacağım." şeklinde konuştu.

Suriyeli görme engelli Abdulvahit Abdullah ise, "Karnemi aldığım için çok seviniyorum, çok mutluyum. Yarıyıl tatilinde arkadaşlarımdan uzak kalacağımdan dolayı üzülüyorum. Tatilde öğretmenlerimizden uzak kalacağım. Bundan dolayı da tatil biraz üzücü geliyor. Ama karnenin güzel olmasından dolayı çok sevinçliyim." ifadelerini kullandı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir