• DOLAR 32.607
  • EURO 34.745
  • ALTIN 2497.519
  • ...
Trump'ın yargı süreci başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD Başkanı Trump'a yönelik azil maddeleri, bundan sonraki süreçte savcılık görevini üstlenecek Temsilciler Meclisi üyeleri tarafından Senatoya teslim edildi.

Senatodaki duruşmalara başkanlık edecek olan Yüksek Mahkeme Başkanı John Roberts, Senato Genel Kurulunda yemin ederek "azil mahkemesi başkanı" oldu.

Roberts'ın gözetimindeki ilk toplantıda, azil oturumlarında jüri olarak görev yapacak 100 senatör, önce toplu olarak yemin etti, daha sonra ilgili resmî belgeye tek tek imza atarak göreve başladı.

Oturumun sonunda mahkeme başkanı Roberts, resmi protokollerin tamamlanmasının ardından azil mahkemesine dönüşen Senato Genel Kurulunun 21 Ocak Salı günü yeniden bir araya geleceğini açıkladı.

Trump'ın azline yönelik Senatodaki ilk duruşma olarak kayıtlara geçecek salı günkü duruşmada, iddia ve savunma taraflarının ilk sunumlarını yapması bekleniyor.

Temsilciler Meclisi Genel Kurulunda 18 Aralık'ta yapılan oylamada Trump'a yönelik görevini kötüye kullanmak ve Kongre'nin işleyişini engellemek suçlamaları kabul edilmişti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir