• DOLAR 32.541
  • EURO 34.9
  • ALTIN 2438.17
  • ...
"Gazetecilik mesleği değişik bir rotaya doğru gidiyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti (MGTC) tarafından "Birlik ve Beraberlik" programı düzenlendi.

Programda konuşan Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti Başkanı Fatih Avcı, yerel medyanın dijitalleşmesinin kaçınılmaz bir gereklilik olduğunu ve gazetecilik mesleğinin de değişen ve gelişen dünya gibi farklı bir rotaya doğru gittiğine dikkat çekti.

Avcı, "Malatya'da basının her zaman sesi güçlü çıkar, yerel medyanın her zaman sesi güçlü çıkar, belirleyici olur. Malatya'da yerel medya kamuoyunun nabzını o kadar yakından tutar ki, insanlar ertesi gün gazete sayfalarını açtıklarında ya da o akşam bir TV programını, haber bültenini izlediklerinde Malatya'nın sorunlarını Malatya'nın neye ihtiyacı olduğunu çok net bir şekilde görmüş olurlar." dedi.

Yerel medyanın dijitalleşmesinin kaçınılmaz bir gereklilik olduğunun altını çizen Avcı, "Artık takdir edersiniz ki gazetecilik mesleği de değişen ve gelişen dünya gibi farklı bir rotaya doğru gidiyor. Bu rota bu yol ayrımı geleneksel medya ile dijital medya arasında ciddi bir değişim gösterecek. Artık gazetelerimiz ve televizyonlarımız, bunların okunabilirliği, seyredilebilirliği bundan sonraki dönemde tamamen dijitalleşmeyle farklı bir platforma gidecek." ifadelerini kullandı. (Mehmet Aslan-İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir