• DOLAR 32.577
  • EURO 35.045
  • ALTIN 2438.444
  • ...
`Tüm İnsanlık 34 Kez Katledildi`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL - Marmara İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu (MİNHAP), Roboski katliamının 1. yıldönümü nedeniyle yazılı basın açıklaması yaptı.

Roboski Asrın En Utanılacak Olayıdır
Açıklamada, Şırnak`ın Uludere İlçesine bağlı Ortasu (Roboski) köyünde Diyarbakır askeri havaalanından kalkan F-16 uçaklarıyla gerçekleştirilen ve 34 köylünün katledildiği vahşi saldırı halen bir muamma ve asrın en utanılacak olayı olarak hafızalarda yerini koruduğu belirtildi.

İnsanlığa Karşı 34 Kez Cinayet İşlendi
MİHHAP`ın yazılı açıklamasında, "Platformumuz, İslam`ın evrensel beyannamesi olan `Zaruret-i Hamse`yi esas alarak bütün insanların can, mal, din, akıl ve neslinin korunmasını prensip edinmiş ve bu prensipler bir kavim veya millet için olmayıp insanlığın geneli için vazolunan temel kaideler olduğunu bildirir. Bir insanı hak etmediği halde öldürmenin tüm insanlığı öldürmekle eşdeğerde olduğu Müslümanların Mukaddes kitabı olan Kur`an-ı Kerim`de bariz bir şekilde belirtilmiştir. Bu bağlamda Ortasu (Roboski) köyündeki katliamı değerlendirdiğimizde bütün insanlık 34 defa katledilmiş olup, böylelikle bütün insanlığa karşı 34 kez cinayet işlendiği ortadadır" denildi.

30 Yıl Sonra Bir Özür Dilemeyle Halkımızı Razı Edemezsiniz!
"Bir olayın vukuunda olayın aydınlanması için en az sebepte sonuç kadar önemlidir" denilen açıklamada, "Ortada bir insanlık suçu bulunmaktadır. Bunu kim ne amaçla düşünürse düşünsün, bu ne bir ekonomik krize, ne ticari bir yolsuzluk nede siyasi bir rant haline gelmeyecek kadar ehemmiyeti bulunan bir vakadır. Bir yılı aşkın bir zaman üzerinden geçmesine rağmen halen kapalı kalmasının ne manası var? Vuran uçaklar ve kalktığı yer belli olduğu halde, kimin vurma emri verdiğinin tespiti yıllarca sürecek kadar zor bir iş mi? Bunun da üzerinden 30 yıl geçtikten sonra bir özür dileme ile Müslüman halkımız razı edilmek mi isteniyor? Herkes bunu iyi bilsin ki İnsan katliamı pazarlığa gelmez" ifadeleri kullanıldı.

Sorumlular Cezalandırılmalı
MİNHAP olarak katliamın yıl dönümünde olayı şiddetle ve nefretle kınadıkları belirtilirken sorumluların biran önce tespit edilip gereken cezanın verilmesi talep edildi ve "Sonuçlarının başta mağdur ailelerin mağduriyetlerinin hafifletilmesi babında önce özür, sonra tazminat verilerek bu feci olayı bütün kamuoyu ile paylaşılmasını talep ediyoruz" denildi.
(Cihat Kaçar-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir