• DOLAR 32.555
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2422.393
  • ...
Umut Kervanı 2019 yılında Gaziantep’te binlerce ailenin yüzünü güldürdü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Yaptığı yardım faaliyetleriyle muhtaç aileler ile hayırseverler arasında köprü vazifesi gören, yardımları ile ihtiyaç sahibi olan ailelerin yüzünü güldüren Gaziantep Umut Kervanı, 2019 yılı faaliyet raporunu açıkladı.

2019 yılında yaptıkları yardım çalışmaları ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Gaziantep Umut Kervanı Başkanı Mustafa Özaslan, Umut Kervanı olarak yıl boyunca hayırseverlerin desteğiyle ihtiyaç sahibi ailelere gıda başta olmak üzere giyim, ayakkabı, ev eşyası gibi çeşitli ayni ve nakdi yardımlarda bulunduklarını belirtti.

Bu kapsamda 2019 yılında binlerce, yetim, öksüz, fakir ve muhtaç ailenin yüzünü yaptıkları yardımlar ile güldürdüklerini söyleyen Özaslan, yıl boyunca yaklaşık 8 bin ihtiyaç sahibi olan aileye 900 bin TL değerinde ayni ve nakdi yardımda bulunduklarını söyledi.

Umut Kervanı olarak yardım çalışmalarının düzenli olarak devam ettiğini anımsatan Özaslan, “Her ay düzenli olarak daha önceden tespit etmiş olduğumuz ailelere gıda, ayakkabı ve elbise yardımlarımızı ulaştırıyoruz. Bir yıl boyunca yardım çalışmalarımızı devam etti. Derneğimize gelen ihtiyaç sahiplerinin adreslerini tespit etmek üzere birinci ve ikinci derece ihtiyaç sahibi şeklinde ayırıp, önceliğimiz birinci derece ihtiyaç sahipleri, dul, yetim ve öksüzler olmak üzere her ay düzenli olarak gıda yardımlarımızı ulaştırıyoruz.  Kurban Bayramında kurban ve kurban eti dağıtımlarımız, Ramazan ayında gıda kolileri yardımlarımız devam ediyor. 12 ay boyunca gıda, giyim, ayakkabı gibi çeşitli yardımlarımızın yanı sıra kış mevsiminde yakacak yardımında bulunuyoruz. Bu yıl 110 aileye yakacak yardımında bulunduk. Bu şekilde yardım çalışmalarımızı yıl boyunca devam ettiriyoruz.” dedi.

“İhtiyaç sahibi ailelere her ay düzenli olarak yardımda bulunuyoruz”

Her ay düzenli olarak yaklaşık 200 aileye yardımda bulunduklarını belirten Özaslan, “Bu aileler, her ay düzenli olarak yardımda bulunduğumuz ailelerdir. Bunun dışında da gerek dernek binamızda gerekse bize gelen adresleri tespit edip, onlara da ayrıca kendi araçlarımızla gıda yardımlarımızı ulaştırıyoruz. Umut Kervanı olarak sadece gıda yardımında bulunmuyoruz. Gıda yardımının yanı sıra giyim, ayakkabı Kurban Bayramı’nda kurban ve kurban eti çalışması, Ramazan ayında da gıda kolileri çalışmalarımız yıl boyunca devam ediyor. Bu sene kış mevsiminde 110 aileye yakacak yardımının yanı sıra kışlık kıyafet ve ayakkabı yardımlarında da bulunduk. Yine ihtiyaç sahipleri derneğimize müracaatta bulunuyorlar. Komisyondaki arkadaşlarımız mahallelerde bizatihi ihtiyaç sahibi ailelerin evlerinde durumlarını tespit edip, birinci ve ikinci derece şeklinde ayırdığımız ihtiyaç sahiplerine de dernek binamızda hazırlamış olduğumuz kolileri komisyondaki arkadaşlarımız bu ailelerin evlerine giderek yardımları da bizatihi evlerine teslim ediyorlar.” ifadelerini kullandı.

“Daha fazla aileye ulaşmak için büyük çaba sarf ediyoruz”

Umut Kervanı olarak Gaziantep'te yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını belirten Özaslan, “Her sene çalışmalarımızı kamuoyu ile paylaşıyoruz ve bu senede inşallah çalışmalarımızı bir önceki seneye göre arttırmak şartıyla elimizden geldiği kadar çaba gösteriyoruz, bir emek sarf ediyoruz. Daha fazla aileye ulaşmak için tüm kardeşlerimizle birlikte elimizden gelen bütün çabayı ortaya koymaya çalışıyoruz. Bu tespit çalışmalarımızda başta dul, yetim ve öksüz olan aileler öncelikli olarak bunun yanı sıra mağdur, hasta, işe gidemeyen, çalışamayan, herhangi bir geliri olmayan, gerçekten zor durumda olan ailelere yardımda bulunuyoruz. Bununla birlikte Suriyeli yardıma muhtaç olan ailelerde var. Suriyeli ailelere, yetimlere ve öksüzlere de Umut Kervanı olarak yardımlarımızı ulaştırıyoruz.” şeklinde konuştu.

Şehir merkezindeki ihtiyaç sahibi ailelerin yanı sıra ilçelerde ve köylerdeki fakir ve muhtaç ailelere de yardımda bulunduklarını belirten Özaslan, hayırseverlerin desteği ve imkanlar ölçüsünde kentteki tüm ihtiyaç sahiplerine ulaşmaya çalıştıklarını belirtti.

Umut Kervanı tarafından Yemen, Suriye ve Afrika bölgelerindeki ihtiyaç sahiplerine yönelik başlatılan yardım kampanyalarına da Gaziantep'ten destek verdiklerini belirten Özaslan, şunları söyledi:

“Umut Kervanı gerçekten Türkiye genelinde elinden gelen tüm gayreti ve çabayı ortaya koyuyor. ‘Bir fakire, dula, yetime ve öksüze nasıl ulaşabiliriz?’ diye tespitler yapılıyor. Bu tespitlerimiz ve çalışmalar komisyonlar tarafından dikkate alınarak gayretle, canı gönülden ve Allah’ın (Celle Celaluhu) rızası için kardeşlerimiz mücadele ediyor. İnşallah her yıl bu çalışmayı biraz daha ileriye taşımak adına elimizden gelen tüm gayretleri ortaya koymaya çalışıyoruz.” (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir