• DOLAR 32.426
  • EURO 35.01
  • ALTIN 2324.925
  • ...
Şanlıurfa'da uçuş seferlerinin yetersiz olmasına tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Halil Peltek, Şanlıurfa'da uçuş seferlerinin yetersiz olduğunu belirterek, Şanlıurfa halkının bunu hak etmediğini ifade etti.

ŞUTSO olarak bu konuyu sürekli gündemde tuttuklarını hatırlatan Başkan İbrahim Halil Peltek, konuyu hem uçak firmalarına hem siyasilere defaten ilettiklerini, buna rağmen bugüne kadar herhangi bir sonuç alınamadığını belirtti.

Toplam nüfusu ile Türkiye'nin en büyük 6 ili arasında olan Şanlıurfa'dan; Ankara, İstanbul ve İzmir'e uçuşların olduğunu ifade eden Başkan Peltek, Şanlıurfa'dan; Antalya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve yurtdışına herhangi bir uçuş olmadığını belirtti.

Şanlıurfa'da uçuşların artırılması gerekirken düşürüldüğünü belirten Başkan Peltek, "Uçuş sayısının yetersiz oluşu, fiyatlara yansıyor. Hem uçaklardaki doluluk oranı, hem de uygun fiyat yüzünden Şanlıurfa halkı, çevre illerde bulunan havalimanlarına yöneliyor. Bu durum da hem sosyal yaşama hem de kentimizin ekonomisine büyük zarar veriyor. Komşu illerimiz olan Gaziantep ve Diyarbakır illerinin nüfusu, ilimizin nüfusundan daha az olmasına rağmen uçuş sayısı ve destinasyonları Şanlıurfa'nın çok üzerindedir. Hal böyle olunca kendi insanımız ilimizin yerine bu şehirlerden uçmak zorunda kalmaktadır. Uçak firmaları, uçak yolculuğunu tercih eden kişilerin nereden geldiğine değil, nereden uçtuğuna bakarak sefer sayısını artırmaktadır. Konuyu defaten iletmemize rağmen bugüne kadar çözüm elde edemedik. Biz ŞUTSO olarak bu konunun çözümüne yönelik girişimlerimize devam edeceğiz." dedi. (Abdurahman Uğurlu-İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir