• DOLAR 32.367
  • EURO 35.048
  • ALTIN 2326.05
  • ...
`Roboski Devletin Ne İlk Nede Son Ayıbıdır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Şırnak`ın Uludere İlçesine bağlı Roboski`de 28 Aralık 2011 tarihinde TSK`ye ait savaş uçakları tarafından çoğunluğu çocuk, 34 sivil insanın katledilmesinin üzerinden bir yıl geçti. Olayın yıldönümü nedeniyle Batman Hira-Der Yönetim Kurulundan açıklama geldi.

Olayın üzerinden bir yıl geçmesine rağmen katliamın failleri herkesçe bilinmesine rağmen kayda değer bir soruşturma yapılmadığına işaret edilen açıklamada, katillerin kim ya da kimler olduğu belirtilmemiş olmasının en az olay kadar acı ve manidar olduğu ifade edildi.

Açıklamada, "Aslında Roboski katliamı devletin ilk ayıbı olmadığı gibi bu gidişle son da olmayacaktır. Zira Cumhuriyet tarihine baktığımızda buna benzer birçok katliamların devlet eli ile yapıldığına şahit olacağız" denildi.

Açıklamanın devamında, Roboski Katliamının TC`nin "Tedip, Tenkil ve Tehcir" çizgisinin güncel uygulaması olduğuna dikkat çekilerek, "1920`lerde Koçgiri`de, 1925`lerde Piran-Palu`da, 1930`larda Ağrı Zilan`da, 1937-38`lerde Dersim`deki katliamların, 1943`te Van Özalp ilçesinde 33 Kürt köylüsünün katledilmesinin bir benzeridir" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamanın devamında, "Hira Der olarak bizler başta Roboski katliamı olmak üzere Cumhuriyet tarihi boyunca yaşanan bütün zulüm ve katliamları kınıyor, faillerin biran önce hak ettikleri cezaya çarpılmalarını, mağdur ailelerin mağduriyetlerinin giderilmesini bekliyoruz" şeklinde çağrıda bulunuldu.

Açıklamada son olarak, Mustazaflar Cemiyeti`nin Cuma namazı çıkışında Batman Gülistan Caddesinde Roboski katliamı için yapacağı kitlesel basın açıklamasına destek verdikleri belirtildi.
(Veysi Rüzgar-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir