• DOLAR 32.516
  • EURO 34.802
  • ALTIN 2428.624
  • ...
Hani Din'le Dindar'la Bir Sorununuz Yoktu!?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

YUSUF CAN – HABER YORUM

Her seçim öncesi dindar Anadolu halkıyla alay edercesine “Bizim kimsenin yaşam tarzıyla, diniyle, imanıyla, giyim kuşamıyla alakamız yok!” diyerek oy toplarlar. Birkaç gün önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu iddialı bir şekilde şu itirafta bulunmuştu: 'Kadınlar başörtüsü taksın mı takmasın mı' bunu konuştuk. Bu da yanlış.”

Kılıçdaroğlu’nun sözleri daha kulaklarda çınlarken bir CHP milletvekili partinin gerçek yüzünü bir kez daha gösterme lütfunda bulundu çok şükür.

Olay şu:

“İstiklal Marşı töreninden hemen önce tören alanında yaşandı. Okul yöneticisi, bir öğrenciyi kürsüye çağırarak, “Değerler eğitimi kapsamında yazılan şiir ve yazı okunacaktır. Yazısını okumak için arkadaşınız C’yi buraya davet ediyorum” dedi. Kürsüye çıkan öğrenciye, Milli Eğitim Müdürlüğü'nden okullara gönderilen bir metni okudu.

Metinde geçen ifadeler şöyle:

 “Günümüzde kendisini gerçekleştiremeyen insanlarımızın temel sorunlarından bir tanesi aşağılık duygusudur. Oysaki Allah’a olan inanç, insanlardaki aşağılık duygusunun ortadan kalkmasını sağlar. Allah’a olan inancımızı arttırırsak, bunun kendimize olan güven ve saygıyı arttırdığını görürüz. Dualarınızı gerçekten içinizdeki şüpheleri, korkuları ve aşağılık duygusunu kaldırma amacıyla yapın.”

Bu ifadelere dikkatlice bakıldığında normal bir insanın tasvip etmeyeceği hiçbir şey görünmüyor. Ancak CHP'li Ensar Aytekin olayı alarak ‘Neredeyse laiklik elden gidiyor, şeriat geliyor!’ velvelesi koparacak şu açıklamayı yapıyor:

“Balıkesir Milli Eğitim Müdürlüğünün baştan ayağa incelenmesi gerekiyor. FETÖ'cüsü burada, şeriatçısı burada, tarikatçısı burada. İnsan bunlara değil çocuk, bardak bile emanet etmez” 

“Konuyu Meclis gündemine taşıyoruz. Bu olay bir inanç istismarıdır. Öğrencilerimizi dinle korkutmaktır. Milli Eğitim’de yaşanan bu skandallar vizyon ortaya koymaya çalışan Ziya Selçuk’un da altını oymaktadır. Anlaşılan o ki, Milli Eğitim’de bir 'iktidar' savaşı var. Bu pis savaşta masum öğrencileri kullanmak da o metinde geçen ifade gibi aşağılık bir eylemdir." ifadelerini kullandı.

Aytekin'in tespitleri bir hayli ilginç doğrusu.

Öncelikle Dilbilgisi ve anlam konusunda problem yaşadığı aşikar. “Aşağılık duygusu” ile ‘Aşağılık olma” fiilleri birbirine karıştırılıyor.

Metindeki ifade “Dualarınızı gerçekten içinizdeki şüpheleri, korkuları ve aşağılık duygusunu kaldırma amacıyla yapın.” 

Yani kendini gerçekleştirmek ve aşağılık duygusundan kurtulmak için duanın gücünden istifade etme konusunu işliyor. Ancak ideolojik körlükten dolayı kelimeler birbirine karıştırılıyor.

 Aytekin’in MEB Bakanı ile ilgili “vizyon ortaya koymaya çalışan Ziya Selçuk’un da altını oymaktadır” ifadesi de bir hayli ilginç. Aytekin Ziya Selçuk’a iyilik mi yapıyor, kötülük mü? Bakmak gerekir. Eğer Z. Selçuk, CHP’ye yakın bir vizyon ortaya koyuyorsa ona kötülük yapıyor, çünkü ‘Bizdendir’ diyerek ifşa etmiş oluyor.

Yok eğer Ziya Selçuk’u gaza getirip ‘Bakanlığına çeki düzen ver, mürtecileri temizle, laikliği sıkı uygula!’ yolunu gösteriyorsa bu da sıkıntılı Z. Selçuk’u yanlışa sevk ettiği için yine zarar vermiş oluyor.

Tabii meselemiz Aytekin’le Z. Selçuk arasındaki mesajlaşma değil.

 CHP’lilerin dine dindara yaklaşımları asıl dikkat edilmesi gereken noktadır.

Yani CHP’nin hiç değişmediği gerçeği…

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir