• DOLAR 32.331
  • EURO 35.081
  • ALTIN 2295.889
  • ...
SON DAKİKA
Tel Abyad Ticaret ve Sanayi Odası faaliyetlerine başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Şanlıurfa Valiliği Suriye Destek ve Koordinasyon Merkezi (SUDKOM), "Barış Pınarı Harekâtı" ile Türkiye'nin kontrolüne geçen Tel Abyad'ta, halkın temel ihtiyaçlarının karşılanması ve kamu hizmetlerinin düzenli olarak sağlanması için çalışmalarını sürdürüyor.

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, önceki gün ziyaret ettiği Tel Abyad'ta, SUDKOM'un destekleriyle yeniden kurulan Tel Abyad Ticaret ve Sanayi Odası'nda bir değerlendirme toplantısı yaptı. İlçede yürütülen çalışmaları değerlendiren Vali Erin, bölge halkının başta tarımsal üretim olmak üzere tüm ticari faaliyetlerde önünün açılacağını söyledi.

 

Tel Abyad Ticaret ve Sanayi Odası'nın kuruluşunda görev alan ve yönetim için başkan adayı olan Muhammed El Abdullah, "Barış Pınarı Harekâtı"nın ardından bölgenin yönetim sisteminin değiştiğini, PKK/YPG'nin daha önce burada milletin üzerine çökerek sıkıştırdığını ifade etti.

Ticari olarak bölgede hayatın hareketleneceğini kaydeden Muhammed El Abdullah, sınır kapısının henüz yeni açıldığını ve ilçede eksik olan ticari ürünlerin ilk etapta tamamlandığını dile getirdi.

Abdullah, "Türkiye Cumhuriyeti başta yemek ve diğer yardımlar konusunda bizlere çok büyük destek oldular. Sayın Valimizin de büyük destekleri oldu. Şu anda durumumuz çok iyi. İnşallah daha da iyi olacak. Odaya kayıtlı 240 esnaf kayıtlarını yenileyerek aidatlarını ödedi. Allah izin verirse kapımız da düzenli çalışacak. Milletimize hayırlı, uğurlu olsun." dedi. (Abdurahman Uğurlu-İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir