• DOLAR 32.585
  • EURO 34.651
  • ALTIN 2502.69
  • ...
Uyuşturucu sorunu çığ gibi yükseliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bitlis Valisi Oktay Çağatay başkanlığında, uyuşturucu ile mücadele toplantısı düzenlendi. Bitlis Valiliği Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Bitlis Valisi Oktay Çağatay, "Bize gelerek, 'dün gece oğlumu öldürecektim.' diyenler var. Bir babayı bunu diyebilecek kadar çaresiz bırakan bir illetle karşı karşıyayız." dedi.

Toplantıda amaçlarının, dünyanın bizzat yaşadığı en büyük problemlerden biri olan uyuşturucu ile mücadele etmek olduğunu vurgulayan Vali Çağatay:

"Hem terör örgütlerinin gelir kaynağı olan hem de geleceğimizi karartan uyuşturucuyla mücadele anlamında Türkiye ciddi bir yol kat etti. Önümüzde daha çok yol var. İnşallah bunu beraber aşacağız. Bunu sadece bir emniyet ya da güvenlik problemi olarak gördüğümüz zaman başaramayacağız. Bunu toplumumuzu derinden yaralan kanserli bir hücre olarak göreceğiz. Çok derin sonuçları olan bu olayı olumsuz bir durum olarak görüp topyekûn mücadele etmemiz lazım. Burada herkese vazife düşüyor. Emniyet ve Jandarma, geçtiğimiz yıllara kıyasla hem il hem de Türkiye bazında çok ciddi mücadele yaptı. Dehşet denilebilecek rakamlarda uyuşturucuyla mücadele anlamında başarı elde etti." dedi.

"Uyuşturucu çığ gibi yükseliyor"

Türkiye'de kullanıcı sayısında bir artış olduğunu hatırlatan Çağatay, şunları söyledi:

Ne yazık ki Türkiye'de de kullanıcı sayısında bir artış var. Emniyet, jandarma ve bütün güvenlik güçleri ne kadar başarılı olursa olsun, bizim asıl başarımız toplumun genelinde sağlanacak.  Çünkü talebin olduğu yerde arz var. Bizim talebi düşürmemiz lazım. AMATEM'lerin sayısı çok artıyor. Çünkü bu bir ihtiyaçtır. Bundan 15 yıl önce AMATEM ve ÇAMATEM deseydim hiç kimse bu kelimelerin ne anlama geldiğini bilmeyecekti. Ama bugün dillendiriliyor. Çok acı olaylarla karşılaşıyoruz. Bazen çok yakınımızdaki bir arkadaşımız geliyor ve diyor ki, 'dün gece oğlumu öldürmek istedim.' Bir babayı bunu diyebilecek kadar çaresiz bırakan bir illetle karşı karşıyayız. Kullanımını her yerde görüyorsunuz. Ev hanımları kullanıyor diyorlar, kendi personelimizin içinde de kullanana rastladık. Okullarda almış yürümüş diyorlar bu tamamen yalandır. Abartıldığı seviyede yoktur.  Ama olma ihtimali var. Biz tedbirlerimizi alıyoruz. Uyuşturucu bir çığ gibi yükseliyor. Bu çığın önünde hep beraber toplumsal bir birliktelikle mücadele etmemiz gerekiyor.

 

Bitlis'teki kullanıcı sayısı diğer bölgelere göre düşük

Bitlis'in Türkiye'de en geç nüfusa sahip il olduğunu hatırlatan Çağatay, Bitlis'te uyuşturucu kullanımının diğer bölgelere oranla daha az olduğunu belirterek; "Türkiye'nin en genç nüfuslarından birine sahibiz. İşsizlik anlamında da ne yazık ki sıkıntılarımız var. Gerek belediyemizin gerek İl Özel İdaremizin OSB üzerinden iş üretme çalışmaları hızla devam ediyor. Ama kullanıcıya baktığımız zaman iş sahibi adam da kullanıyor. Hiçbir parametre ne yazık ki tek başına açıklamıyor. İşsiz adam kullanıyor diyemiyoruz. Evli adam da kullanmaz diyemiyoruz. Bunu topyekûn seferberlik haliyle önce Bitlis'ten, sonrasında da Türkiye'nin tamamından İnşallah uzak tutarız." diye konuştu.

Toplantıya Vali Yardımcısı Tamer Kılıç, İl Jandarma Komutan Tuğgeneral Nail İlbey, Cumhuriyet Başsavcısı Murat Dilsiz, İl Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar, Bitlis Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Arslan ve çok sayıda kurum amiri katıldı. Toplantı hazırlanan sunumun gerçekleştirilmesinin ardından sona erdi. (Şükrü Tontaş-İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir