• DOLAR 32.385
  • EURO 35.067
  • ALTIN 2326.35
  • ...
`Bölgeye Çok Ciddi Hizmetler Sunabiliriz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN- YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kazankaya, YYÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Murat Demirel ile YYÜ Fakülte Dekanları yeni yapılan hizmet binasında VATBO Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleriyle bir araya geldi.
 
YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal iş adamlarına, sivil toplum örgütlerine ve meslek odalarına özellikle bilimsel anlamda sonuna kadar destek vereceklerini, işbirliği yapacaklarını ifade etti. VATBO Başkanı Feridun Irak ise 30 yıllık üniversite tarihinde bir ilkin yaşandığını ve yapılan toplantıdan memnuniyet duyduğunu söyledi.
 
Battal: "Bölgeye Çok Ciddi Hizmetler Sunabilecek Bir Potansiyele Sahip"
Göreve geldiği günden beri üniversite-şehir bütünleşmesine yönelik çalışmalara imza atan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, üniversite olarak, sivil toplum ve meslek odaları ile iş çevrelerine bilimsel anlamda destek vermek için hazır olduklarını ifade ederek, "Daha önceki konuşmalarımda söylediğim gibi, üniversitemiz artık bölgeye çok ciddi hizmetler sunabilecek bir potansiyele sahip. Zaman zaman birlikte çalışıyoruz. Mesela yeni bir ortaklığımız oluştu; Tekno Kent. Bu projede çok uyumlu çalışıyoruz. Projeyi geliştirebilirsek karşılıklı talepleri alacağız. Amacımız, üniversite olarak sizin bizden istediğiniz her ne olursa olsun; bilimsel araştırmalar gibi konularda size elimizden gelen desteği verebilmektir. Biz de sizden istediğimiz katkılar için rahatlıkla size gelebileceğiz" dedi.
 
"Üniversite Tarihinde Bir İlk"
VATBO Başkanı Feridun Irak ise YYÜ` nün 1982 tarihinde kurulmasından bugüne ilk kez böyle bir toplantının yapıldığını ifade ederek, "Bu toplantı bize onur verdi. Üniversitelerin sanayicilere, iş adamlarına, sivil toplum örgütlerine rehber olmadığı yerlerde sanayi ve ticaret gelişmez. Biz üniversite ile her türlü işbirliğine hazırız" dedi.
Van`ın coğrafi olarak önemine değinen VATBO Başkanı Irak`ın, "Üniversite ile VATBO ortak bir araştırma yapalım. Niçin bu kadar avantajımız olmasına rağmen Van`da zenginlik üretemiyoruz, artı değer üretemiyoruz? Bunu araştıralım değerli hocalarımızla" diye konuşması üzerine YYÜ Rektörü Prof. Dr. Battal toplantıda hazır bulunan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanına konuyla ilgili çalışma başlatılması görevini verdi.
 
Yaklaşık 2 saat süren toplantıda önemli konular masaya yatırılırken Başkan Irak YYÜ yönetimine VATBO` nun yeni hizmet binasını gezdirip bilgi verdi.(Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir