• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
İmam hatip öğrencileri İdlibli kardeşlerini unutmadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Gaziantep’te Mehmet Görmez Anadolu İmam Hatip Ortaokul ve Lisesinin öğrencileri, Suriye rejimi ve Rusya'nın hava bombardımanları nedeniyle Türkiye sınırına göç eden ve zor şartlarda hayata tutunmaya çalışan İdlipliler yararına hayır kermesi düzenledi.

Öğrenciler, okul yönetimi, öğretmenler ve velilerin de desteğiyle açtıkları kermesten elde ettikleri 50 bin TL’lik geliri, Türkiye sınırında, zor şartlarda hayata tutunmaya çalışan İdliplilere ulaştırmak üzere İnsanı Yardım Vakfı (İHH) Gaziantep Şube Başkanı Tuncay Mengilli’ye teslim ettiler.

 

İdlipli siviller yararına hayır kermesi düzenleyen duyarlı imam hatip öğrencileri, “Mazlumlara Çatı Olalım” kampanyası kapsamında Suriye tarafında konteynırdan inşa edilmiş bir köy kurmak için “İdlib İçin Yardım Zamanı” sloganıyla yardım kampanyası başlattı.

İdlib bölgesinde yaşanan kriz nedeniyle Türkiye sınırına göç etmek zorunda kalan yüzbinlerce insanın kış şartlarında çadırlarda yaşadığına dikkat çeken Mehmet Görmez İmam Hatip Ortaokulu ve Anadolu Lisesi Müdürü İbrahim Halil Güler, bu drama duyarsız kalmayan öğrencilerinin İdlibliler için kermes ve yardım kampanyası düzenlediklerini söyledi.

“Bütün müminlerin kardeş olduğunun bilincindeyiz”

İdlib ile ilgili yapılan yardım çağrıları kapsamında öğrencilerinin bir kermes düzenlediğini anımsatan Güler, “İdlib için acil yardımla ilgili sivil toplum kuruluşları tarafından yapılan çağrılar, İdlib’ten gelen iç acıtıcı fotoğraflar, hakikaten ‘Müslüman’ım’ diyen hiçbir insanın duyarsız kalamayacağı görüntülerdi. İdlib’in durumu ile ilgili gelen acil haberler ve yardım çağrıları üzerine bizde okuldaki eğitimciler olarak çocuklarımızı ve ailelerini gücümüzün yettiği kadar bu konuda neler yapabiliriz, nasıl bir yol izleyebilir, sorumluluk alabiliriz veya bir nebze de olsa nasıl bir katkıda bulunabiliriz derdi ile İdlib’i gündemimize aldık. Afişler hazırladık ve öğrencilerimizi de bu konuda gayrete getirdik. Öğrencilerimiz İdilib’teki bu insanların kardeşlerinin olduğunu, kendileri ile aynı dini paylaşan ve şu an İdlib’teki insanların çok zor şartlarda olduğunu fotoğraflarla anlatmaya çalıştık. Bir Müslüman olarak bütün coğrafyalarımız ile bir gönül bağımızın olması gerektiğini, her türlü desteği, yardımı, maddi ve manevi desteği de vermemiz gerektiği bilincini çocuklarımıza öğretmek istiyoruz. Çünkü bütün müminlerin kardeş olduğuna inanan ve bu ayeti yaşamamız gerektiğinin bilincindeyiz.” dedi.

“Kermes vesilesiyle bir yardım organizasyonu yaptık”

İdlib’in İslam coğrafyasının kanayan yarası olduğuna dikkat çeken Güler, “Gönül coğrafyamızda birçok sorunlar var ama şu anda en acili idlib’e dokunulması, çağrı yapılması gerekiyor. 5 yaşındaki çocuğun yüz üstü donarak öldüğü bu fotoğrafı gören hiç bir müminin yerinde durmaması gerekir. Hamd olsun öğrencilerimiz, velilerimiz ve öğretmenlerimiz de ellerinden geleni yaptılar. Kendi imkanlarını seferber ettiler. Kermes vesilesiyle bir yardım organizasyonu yaptık. Hamd olsun 50 bin TL nakit parayı insani yardımda gönül coğrafyamızın her kısmında bulunan İHH’nın aracılığıyla İnşallah bu kardeşlerimize göndermiş olacağız. Bu konuda amacımız oradaki yaraya biraz olsun merhem sürmek, sorumluluğu biraz daha hafifletmektir. Bizler sıcak evlerimizde oturuyoruz ve yatıyoruz. Maalesef her geçen gün duyarsızlaşan bir toplum oluyoruz. Allah (Celle Celaluhu) bizleri duyarsız kullarından etmesin. Çocuklarımızın duyarlı, gönül coğrafyası ile bağı güçlü bir nesil olması için elimizden geleni yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Mehmet Görmez İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesi olarak rejim ve Rusya’nın bombardımanlarından kaçarak Türkiye sınırına sığınan İdlibliler için sınırdaki güvenli bölgede bir köy kuracaklarını belirten Güler, bu kapsamda öğrencilerin bir yardım kampanyası başlattıklarını ve ev şeklinde bir kumbara yaptıklarını belirtti.

Okul öğrencileri ile birlikte öğretmen ve velilerin de destek verdiği kampanya kapsamında toplanan para ile planlanan konteyner mülteci köyünün 15 gün içinde  kurulması için çalışmalara başlandığını da sözlerine ekledi.

4 milyon insanın yaşadığı İdlib kırsalından şu ana kadar 350 bin kişinin göç etmek zorunda kaldığını ve çok zor şartlar altında Türkiye sınırındaki güvenli bölgelere yerleştiklerini belirten İHH Gaziantep Şube Başkanı Tuncay Mengilli de öğrencileri gösterdikleri bu duyarlılık için tebrik etti.

“Kardeşlerimize sahip çıkmak için yola çıktık”

Rusya destekli Suriye rejim güçlerinin İdlib'e havadan ve karadan saldırması sonucu Türkiye sınırına ve diğer güvenli bölgelere doğru göç eden İdliblilerin çetin kış koşullarında yaşam savaşı verdiğine dikkat çeken Mengilli, şunları söyledi:

“Bu insanların sığınacakları bir yapı yok. Yiyecekleri yemekleri, taşıyacakları bir ev, kullanabilecekleri bir gıda maddesi, halı, un, şeker ve kısacası yaşayabilecekleri, hayata tutunabilecekleri hiçbir yaşam malzemesine sahip olmadan buraya sığınıyorlar. Tabi bu durumda yaşadığımız ülkenin topraklarının en doğal hali olarak bir kez daha kardeşlerimize sahip çıkmak için yola çıktık. Bizler de İHH olarak İdlip kırsalından gelen bütün kardeşlerimize sahip çıkmaya çalışıyoruz. Tabi bu anlamda Türkiye'deki birçok sivil toplum kuruluşu bu yola koyuldu. Memur-Sen başta olmak üzere kardeşlerimiz birçok alanda ve birçok kurumdan destek bulduk. Tabi bu sefer biraz daha özel bir şey yapmak istedik ve kardeşlerimizi çadırların içinde değil, yapıların içinde uzun kalabilecekleri, her gün çamurun içerisinde yaşamaktansa en azından geçici olarak briketten acil yaşam evlerini inşa etmeye karar verdik. Bu acil yaşam evlerine aldığımız kardeşlerimizi belirli alanlarda yapılara yerleştirmek istiyoruz. Bunun için besmele çektik ve kardeşlerimize sahip çıkmak için yola çıktık.”

“Öğrencilerimiz ortaya yüreğini koydular”

Mengilli, İdlib'in güneyinde yaşanan yoğun bombardıman nedeniyle göç etmek zorunda kalan ailelere zorlu kış şartlarından korunmaları için briket ev inşa ettiklerini belirterek, “Bu yolun ilk hamlesi 2 bin 200 TL’ye yaptığımız briket evlerimiz var. Acil yaşam evlerimize ‘bismillah’ dedik. Bu kampanyamız da büyük bir ilgi gördü. Herkes bu kampanyaya sahip çıktı ve Mehmet Görmez İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesi öğrencileri en yürekli kısmına sahip çıktılar. Çünkü bu kadar büyük bir rakam, bir okulun değil belki bir bölgenin toplayamayacağı bir rakamdı. Öğrencilerimiz ortaya yüreğini koydular. Sadece ev değil, gıda başta olmak üzere bir evin döşenebilmesi için birçok ihtiyaç var. Öğrenciler de bu kampanyaya muazzam bir şekilde sahip çıktı. Müdürümüz ve öğrencilerimiz, kardeşlerine sahip çıkmak kavramını, Türkiye'de imam hatiplerin tekrar var olduğunu ve okullarımıza bu ruhun yeniden geldiğini gösterdi. Biz çok mutlu olarak bu çalışmaları kabul ettik ve çok keyifle bağışlarını kabul ettik.” şeklinde konuştu.

“İdlib’teki Müslümanlara sahip çıkmak ve yardımcı olmak istiyoruz”

Ortaokul 8’inci sınıf öğrencisi Berat Özmermer ise “Suriye ve idlip'teki Müslüman kardeşlerimiz orada çok ağır şartlar altında yaşıyorlar. Çoğunun evi yok ve her gün bombalanıyorlar. İdliblilere destek olmak için kermes yaptık. Kermesten elde ettiğimiz geliri İdliblilere bağışladık. Daha sonra ise okulumuzdaki bu ev şeklindeki para kutusunu yaptık. Bu para kutusuna para atıyoruz. İdlib’teki Müslümanlara sahip çıkmak ve yardımcı olmak istiyoruz.” diye konuştu.

Ortaokul 8’inci sınıf öğrencisi Abdullah Bayındır da, “Suriye'nin İdlib kentindeki kardeşlerimiz, orada bombalardan kaçıyorlar. Belki soğuktan ölüyorlar. Bizde onlara yardımcı olmak için kermes yaptık ve Suriye'de insanlar ölüyor. O yüzden İdliblilere onlara yardımcı olabilmek için para kutusuna da para atıyoruz.” dedi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir