• DOLAR 32.59
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2498.927
  • ...
Tel Abyad Polis Teşkilatı göreve başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Türkiye tarafından Fırat’ın doğusuna yönelik düzenlenen “Barış Pınarı Harekâtı” ile PKK'YPG'nin kontrolünden çıkarılan Tel Abyad’da, eğitimlerini tamamlayan polisler, düzenlenen törenin ardından göreve başladı.

Polis teşkilatında görev almak için müracaat eden, gerekli güvenlik soruşturmaları yapıldıktan sonra, mülakat ve eğitimlerini başarıyla tamamlayarak göreve başlayan Tel Abyad yerel polisine hitaben bir konuşma yapan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Tel Abyad’ın güvenliğinin yavaş yavaş yerel polis teşkilatı olan Şurta’ya bırakılacağını söyledi.

Vali Erin, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Tel Abyad’ın, Tel Abyadlıların ve Türkiye Cumhuriyeti'nin sizden beklentileri oldukça fazla. Burada yaşayan, terör örgütlerinin işgali döneminde buraları terk etmek durumunda kalan Tel Abyadlı kardeşlerimizin emniyeti, huzuru, güvenliği zaman içerisinde tamamen size teslim edilecek. Birlik beraberlik içerisinde olun. Tel Abyad Polis Kuvveti tek ses, tek yumruk, tek vücut olsun. Disiplinden taviz vermeyin. Görev yaptığınız sırada ve özel hayatınızda tertipli, düzenli olun. Vatandaşlarla olan ilişkilerinizde medeni ilişki düzeyinizi muhafaza edin. Amirlerinize tam bir sadakatle bağlı olarak çalışın. Mesleğinize ve görevinize bağlı olun. Böyle davranır ve disiplinli hareket ederseniz, Tel Abyad inşallah sizlerin de desteği ve görev aşkıyla çok kısa zaman içerisinde bütün Suriye’ye örnek olacak bir şehir haline gelecektir. Kanunsuzluklara, hukuksuzluklara kesinlikle müsamaha etmeyin. Kısa zaman içerisinde Tel Abyad’ı inşallah yaşanabilir bir şehir haline dönüştüreceğiz. Ama en çok dikkat ettiğimiz ve önemsediğimiz, başımızdaki amirlerin talimatları doğrultusunda hareket etmenizdir. Onlara tereddütsüz bir şekilde uymanızdır. Allah yardımcınız olsun. Allah Suriye halkıyla ve Türkiye Cumhuriyeti devletiyle birlikte olsun.” (Abdurahman Uğurlu-İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir