• DOLAR 32.584
  • EURO 34.836
  • ALTIN 2417.64
  • ...
Sahte evlilik operasyonu: 12 gözaltı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Konuyla ilgili Gaziantep Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Gaziantep merkezli 6 ilde düzenlenen operasyonda yabancıları sahte evraklarla evli gibi göstererek Türkiye vatandaşlığı almaya çalıştıkları iddiasıyla 12 şüphelinin gözaltına alındığı belirtildi.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 22 kişinin kendi bilgileri dışında yabancı uyruklu kişilerle eski tarihlerde yurt dışında evlilik yapmış gibi gösterildiği, bu evliliklerin nüfus müdürlükleri tarafından onaylanmasının sağlanarak yabancılara Türkiye vatandaşlığı alınmaya çalışıldığının tespit edilmesi üzerine soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Yürütülen çalışmalar kapsamında, usulsüzlük yaptıkları iddiasıyla aralarında 3 nüfus personeli ile eski ilçe nüfus müdürünün de yer aldığı 14 şüphelinin yakalanması için gözaltı kararı verildi.

Karar kapsamında Gaziantep, İstanbul, Ankara, Hatay, Malatya ve Mardin'de eşzamanlı düzenlenen operasyonda 12 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramada dijital materyallere el konuldu.

Adreslerinde bulunamayan 2 şüphelinin yakalanması çalışmalarının devam ettiği ifade edildi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir