• DOLAR 32.376
  • EURO 35.018
  • ALTIN 2325.854
  • ...
Ceylanpınar`da İcazet Töreni
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA - Ceylanpınar ilçesinde faaliyet yürüten Ceylanpınar ilim Yayma Derneği (Cey-Der) tarafından düzenlenen icazet programı Yeşil Kube camiinde gerçekleşti. İcazet programına bölgenin tanınmış alimlerinden Şeyh Seyda Muhammed Ali de katıldı.
 
Programda İlim ve alimlerin önemine dair kısa bir konuşma yapan Şeyh Seyda, 13 ilim talebesine icazet belgelerini ve cübbelerini kendi elleriyle giydirdi.
 
Cey-Der İlim Yayma Dernek yöneticilerinden Muhammed Hoca ise, medresenin yaklaşık 40 yıldır hizmet verdiğini hatırlatarak, "Medresede öğrencilere öncelikle Kur`an-ı Kerim, Tecvid, Tefsir, Hadis, Fıkıh ve Sarf Nahiv ilimleri veriliyor. Bir öğrenci ortalama 7 yılda mezun oluyor icazet alıyor. İcazet alan alimler kendi alanlarında bitirdikleri okula göre göreve başlıyor.
 
Günümüzdeki problem temeli cehaletten kaynaklanmaktadır. Cehaletten kastim dini bilgi eksikliğindendir. Yüce Rabbimiz Kuran-ı Kerim`de `Allah`tan hakkıyla korkanlar ancak alimlerdir` buyuruyor. Toplumumuzun huzur ve refahı Müslümanların dünya ve ahret saadeti için en azından kendilerine lazım olan ilimleri tahsil etmelerini tavsiye ediyoruz. Hz Ali (r.a) ilimle ilgili şunu söylemekte; `Dünyayı isteyen ilim talep etsin, ahreti isteyen de ilim talep etsin her ikisini isteyen yine ilim talep etsin`" dedi.
 
İcazet alan ilim talebelerinin isimleri: Şehmuz Zaman, Zeynettin, Muhammed Özer, A.Baki Erdem, İsa Üfles, Hasan Salan, Sinan Karagöz, Mehdi Aran, Feyzeddin, Ferhan Güner, Mevlüt Akyol ve Mustafa Toşo.
(Mustafa Kaynak - İLKHA)
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir