• DOLAR 32.58
  • EURO 35
  • ALTIN 2418.924
  • ...
Mehmet Akif Ersoy Denizli`de Anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DENİZLİ - Mehmet Akif Ersoy ölümünün 76. Yılını nedeniyle Denizli Belediyesi tarafından düzenlenen programla anıldı. Çatalçeşme Oda Tiyatrosu`ndaki programa, AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, Denizli Belediyesi Başkan Yardımcısı Şamil Çınar ve Mustafa Gökoğlan ile çok sayıda öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Programa konuşmacı olarak katılan Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Süleyman İnan, Mehmet Akif`in çeşitli nedenlerle daha önceki siyasi konjonktürün etkisiyle uzun yıllar ihmal edildiğine dikkat çekti.

Mehmet Akif Sürgün Edildi mi?
Mehmet Akif`in, Trabzon milletvekili Ali Şükrü Efendi ile beraber Ankara`ya geldiğini ifade eden İnan, \"Bu milletvekili daha sonra Mustafa Kemal`in rakibi olmuştur. Özellikle Sakarya muharebelerinden sonra yolları ayrılmıştır. Bu sıralarda Lozan Müzakereleri vardır. Ve İsmet İnönü Mecliste konuşma yapıyordur ve Ali Şükrü Efendi oturduğu yerden ona laf atmaktadır. Ben de konuşma yapacağım diye araya giriyordur. İnönü`den sonra Ali Şükrü Bey konuşma yapmıştır ve konuşmasında \"Efendiler Mehmetçiğin süngüleriyle kazanılmış bu muazzam zafer Lozan`da heba edilmiştir. İsmet İnönü`nün görevi bitmiştir\" demiştir. Bunun üzerine Meclis başkanı olan Mustafa Kemal konuşma yapmak üzere ön tarafa gelerek İsmet İnönü`nün yerine kendisi cevap vermiştir. Bu konuşmalardan sonra mecliste kavga çıkmış ve kısa bir süre sonra Ali Şükrü efendinin ortadan kaybolmuş daha sonra ise cesedi Çankaya`da ortaya çıkmıştır. Bunun üzerine Akif siyasetten iyice soğumuş ve istifa ederek İstanbul`a gitmiştir\" dedi.

İnan, bunların meclis arşivinde kayıtlı olduğunu belirterek, Akif`in yaşananların ardından kendi isteği ile Mısır`a gittiğini öne sürdü. (Necmi Durmazer - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir