• DOLAR 32.601
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2499.86
  • ...
`Kimse Yok Mu`dan 3150 Sudanlı Çocuğa Sünnet
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL -Dernekten yapılan yazılı açıklamaya göre, Sudan`da maddi imkansızlıktan dolayı binlerce yoksul ve yetim çocuk, ergenlik yaşına yakın bir yaşta sünnet olabiliyor. Derneğin Sudan`a gönderdiği sağlık ekipleri, ailelerin isteği ile sünnet olmayı bekleyen Sudanlı yoksul ve yetim çocukları sevindirdi.


Nyala`da yapılan sünnet operasyonlarından 3 bin 150 çocuk faydalanırken, Haziran ayı boyunca devam edecek sünnet kampanyalarında, 2 doktor ve 1 sağlık memuru görev alıyor.


Sudanlı hekimlerin ve sağlık ekiplerinin de destek verdiği kampanya, aynı zamanda yerel sağlık personelinin konuyla ilgili bilgilendirilmesini ve eğitilmesini de amaçlıyor.


Mart ayında başlayarak, Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığının desteği ile yürütülen proje, yardımseverlerin desteğiyle sürüyor.


Bu güne kadar, gönüllü doktor ve yardımseverlerin katkılarıyla 3 bin 150 Sudanlı çocuğun sünnet olduğu anımsatılan açıklamada, "Sudan`da bir çocuğun sünnet ettirilmesinin maliyeti 25 dolar. Siz de kampanyaya katılabilir, bir veya birkaç çocuğun sünnetini üstlenebilirsiniz" ifadeleri kullanıldı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir