• DOLAR 32.52
  • EURO 34.597
  • ALTIN 2493.578
  • ...
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Yüksek İstişare Kurulu toplantısı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Basına kapalı gerçekleşen toplantı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapıldı.

Toplantıda, "6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun ve İstanbul Sözleşmesinin aile yapımıza etkileri", ile "mesnetsiz 'Ermeni soykırımı' iddialarına karşı yürütülmesi gereken faaliyetler" ele alındı.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu toplantısına ilişkin bir açıklama yaptı.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Toplumumuzun temeli olan aile yapımızın güçlendirilmesi ve kadına yönelik şiddetin tamamıyla önüne geçilmesi amacıyla neler yapılması gerektiği bütün boyutlarıyla ele alınmış, bu bağlamda 6284 Sayılı Kanun'un iyileştirilmesine yönelik çözüm önerileri gündeme getirilmiştir." dedi.

1915 olaylarına ilişkin mesnetsiz iddialara yönelik çalışmaların da toplantıda ele alındığını belirten Altun şunları kaydetti:

"Yüksek İstişare Kurulu üyeleri, 1915 olaylarına ilişkin mesnetsiz Ermeni Soykırımı iddialarının, birlik ve beraberliğinden ödün vermeyen aziz milletimizi bölme amacı taşıyan çevreler için bir araç olarak kullanılmaya çalışıldığını ifade etmişlerdir." ifadelerini kullandı.

Altun, "Bu hususta yurt içi ve yurt dışı kamuoyunda dile getiren görüşlerin değerlendirildiği toplantıda, bu konuda dezenformasyon hamlelerinin engellenmesi ve doğru diplomatik girişimlerle ülkemiz aleyhine sürdürülen faaliyetlerin engellenmesi müzakere edilmiştir. 1915 olaylarına ilişkin gerçek dışı iddialara karşı yürütülmesi gereken çalışmalar büyük bir hassasiyetle ele alınmıştır."dedi.

Toplantıya, kurul üyeleri İsmail Kahraman, Bülent Arınç, Cemil Çiçek, Köksal Toptan, Mehmet Ali Şahin, Yıldırım Akbulut ile İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı katıldı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir