• DOLAR 32.565
  • EURO 34.903
  • ALTIN 2427.263
  • ...
`Rusya Yılbaşında Cehennemi Yaşayacak`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Rusya Halk Sağlığı Dairesi Başkanı Gennadi Onişenko, Rusya halkının 10 günlük yılbaşı tatili süresince 10 gün cehennemde yaşayacağız dedi. Özellikle alkol komaları ve yangınlar nedeniyle her yılbaşında yüzlerce kişi yaşamını yitiriyor.

“Vatandaşlarımızın büyük bir çoğunluğu kendi başlarına kalacak. Ruslar için kendilerinden daha kötü bir düşman yok.” eleştirisi getiren Onişenko, yıl başı kutlamaları çerçevesinde alkol tüketimin artması ve sağlıksız ortamların yoğunlaşmasından rahatsızlığını dile getirdi.

Rusya halkını yılbaşında özellikle çocukları ile birlikte içki içmemeleri konusunda uyaran Onişenko, “Ailenizle birlikte yeni yılı kutlayın. Ailenin başında olarak orada duruyorsun. Kötü örnek olmayın. Aile muhabbeti, şampanyadan çok daha faydalı. Ailenle birlikte olmaktan mutlu değil misin?” sorusu yöneltti.

Düzenlediği basın toplantısına vatandaşlara sağlıklı ortam oluşturmaları için çağrıda bulunan Rus yetkili, “Halkımızın büyük çoğunluğu kanepeye gömülecek ’10 korkulu gün” de ‘aptal’ televizyon programlarını izleyecek.” ifadelerini kullandı. Çok gezmeleri, az televizyon izlemeleri tavsiyesinde bulunan Onişenko, yakınlarına vakit ayırmalarını istedi.

Rusya’da resmi verilere göre her yıl ortalama 23 bin kişi alkolden, 75 bin kişide alkole bağlı hastalıklar nedeni ile yaşamını yitiriyor. Dünyada en çok alkol tüketen dördüncü ülke olan Rusya’da 15 yaş üzeri vatandaşlar ortalama 11 litre alkol içiyor.

Yeni büyük bayram olarak değerlendirilen yılbaşı için Ruslar 29 Aralık’ta tatile çıkıyor. Halk, 9 Ocak’tan itibaren işlerin başına dönüyor.

CİHAN
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir