• DOLAR 32.602
  • EURO 34.82
  • ALTIN 2497.616
  • ...
​'Savunma sanayi hızla gelişiyor'
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Gaziantep'te Şahinbey Belediyesi tarafından lise öğrencilerine yönelik "Savunma Sanayide Dönüşüm" konulu konferans düzenlendi.

Konferans, Şahinbey Belediyemizin ev sahipliğinde Savunma Sanayi Başkan Yardımcı Dr. Celal Sami Tüfekçi'nin katılımıyla "Savunma Sanayide Dönüşüm" gerçekleştirildi.

Şahinbey ilçesindeki okullarda eğitim gören öğrencilerin ufkunu açmak ve yeni nesil savunma sanayi hakkında bilgilendirmek amacıyla Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen konferansa öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Konferansta "Savunma Sanayide Dönüşüm" konulu bir sunum gerçekleştiren Savunma Sanayi Başkan Yardımcı Dr. Celal Sami Tüfekçi, savunma sanayinin tarihsel gelişim sürecini anlattı.

Savunma sanayinin hızla geliştiğini ve insan kaynakları sayısının artması gerektiğini belirten Tüfekçi, gelişmiş ülkelerden örnekler vererek savunma sanayinin gelişimi için yapılacak çalışmaları aktardı.

Tüfekçi, sunumunda Türkiye'nin savunma sanayi geçmişi, günümüzdeki hamleleri ve geleceğe dönük çalışmaları hakkında öğrencilere bilgi verdi.

Tüfekçi, "Savunma sanayide gelişmiş bir ülke olma yolunda bizim de artık bir ABC'miz var. O ABC'miz azimet, basiret ve cesaret. Azimet, azmetmek; bir şeye başlamaktır. Bir şeyleri planlamak yetmiyor ve planlanan düşüncelerle ilgili hemen adım atmak gerekiyor. Basiret ise 'vizyon' dediğimiz kelimenin karşılığıdır. Çok geniş bir vizyonumuzun olması gerekiyor. Yani her şeyin en iyisini ve en üstününü yapmayı düşünmemiz gerekiyor. Cesaret ise bütün bunları yapabilmek için kendimizde gereken gücü bulmamızdır. O yüzden kendimize cesaret edinmemiz ve daha da önemlisi birbirimizi cesarete erdirmemiz gerekiyor." dedi.

 

 

Konferansta öğrencilere seslenen Gaziantep Valisi Davut Gül, savunma sanayinin önemine değinerek milli teknoloji hamlesi yolunda gençlere güvendiklerini söyledi.

Gaziantep'in sanayi altyapısı yönünden diğer illere örnek durumda olduğunu vurgulayan Vali Gül, bu minvalde Teknofest'in İstanbul'dan sonra Gaziantep'te düzenlenmesinden duydukları memnuniyeti ifade etti.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'na da eğitime verdiği destekler için teşekkür eden Gül, konferansın faydalı geçmesi temennisinde bulundu.

"Savunma sanayinde önemli atılımlar yapıldı"

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da, Türkiye'nin son yıllarda savunma sanayisinde çok önemli atılımlar gerçekleştirdiğini vurgulayarak, "Ülkemiz, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde son yıllarda savunma sanayide çok büyük atılımlar yaptı. Her gün yeni bir şey duyup gururlanıyoruz, mutlu oluyoruz ülkemiz ve geleceğimiz adına. İnşallah bu çok daha ileri noktalara taşınacak. Çünkü bu salona gelen gençlerimiz özellikle bu konuya ilgi duyan ve bu alanda çalışmak isteyen öğrencilerimiz. İnşallah bu gençlerle ülkemiz bu bulunduğumuz noktadan çok daha iyi bir noktaya ulaşacaktır." şeklinde konuştu.

Konferansa, Gaziantep Valisi Davut Gül, Şahinbey Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Av. Hasan Teke, Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Kılınç ile çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir