• DOLAR 32.373
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2322.24
  • ...
Tarımsal öğretimin 174'ncü yıldönümü kutlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Düzenlenen etkinliğe; Siirt Valisi Ali Fuat Atik, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, Emniyet Müdürü Saruhan Kızılay,  İl Jandarma Komutanı Vekili, Rektör Yardımcıları, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Koray Özrenk, il müdürleri, STK temsilcileri ve akademik personel katıldı.

Tarımsal Öğretimin 174'ncü yıl dönümünün tüm tarım camiasına hayırlı olmasını dileyen Prof. Dr. Koray Özrenk, tarımsal öğretimde kalite temalı konuşmasında:

"Gelişen dünyada artan nüfusla birlikte çağın gereklerine uygun modern tarım ilkelerinin uygulandığı tarımsal öğretiler ve faaliyetler gün geçtikçe daha fazla önem kazandığı gibi tarımsal eğitimlerde ve çalışmalarda kalitede ön plana çıkmaktadır." dedi.

İstihdamın iyileştirilmesi, eğitimde kalitenin artması için çoğalan Ziraat Fakültelerinin ve yeni açılan bölümlerin geleceği için bazı önlemler alınması gerektiğine vurgu yapan Özrenk, öğretimin iyileştirilmesi adına bazı çözüm önerilerini dinleyicilerle paylaştı.

"Ülkemizin ihtiyaç duyduğu gıda üretiminde umut verici gelişmeler yaşanmaktadır"

İlk tarımsal üretim 1846 yılında başlayarak günümüze geldiğini, ziraat teknikerinin, teknisyeninin ve mühendisinin önemli görevleri bulunduğuna dikkat çeken Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, "Alt yapısı güçlü, donanımlı, tarımda kaliteyi arttırmaya yetkin ziraatçıların yetiştirilmesiyle ilgili ciddi anlamda çalışmalar yapılmalıdır. Tarımsal öğretimin kaliteli ve teknolojiye uygun bir şekilde verilmesi ve bunlara uygun politikaların benimsenmesi çok önemlidir. Ziraat alanında eksikliklerin giderilmesi noktasında hep birlikte çalışacağız. Ülkemizin ihtiyaç duyduğu gıda üretiminde tüm eksikliklere rağmen umut verici gelişmeler yaşanmaktadır.  Üniversitemiz bölgede Tarım ve Hayvancılık alanında ihtisaslaşan tek üniversitedir. Gerek fıstık yetiştiriciliği gerekse küçükbaş hayvan yetiştiriciliği alanında önemli faaliyetleri bulunmaktadır."  ifadelerini kullandı.

Tarımsal Öğretimin 174'ncü yıldönümü etkinliğine konuk olarak gelen Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat; "Üniversitelerin Uluslararasılaşması: Karabük Üniversitesi Örneği" konulu sunumu ve Karabük Üniversitesi Rektör Yrd. Prof. Dr. İzzet Açar ise  "Fıstık Bahçelerinde Anaç Olarak Kullanılan Siirt Çöğürlerinde Meydana Gelen Kurumalar" konulu sunumunu dinleyicilerle paylaştı.

Akademik aşama kaydeden ve yeni katılan öğretim üyeleri için biniş giyme töreni düzenlendi. Törende Prof. Dr. Çetin Karademir, Doç. Dr. Mehmet Hadi Aydın,  Doç. Dr. Fatih Çığ, Doç. Dr. Arzu Çığ, Dr. Öğr. Üyesi Figen Yıldız, Prof. Dr. Oğuz Başkan, Doç. Dr. Mehmet Fırat Baran ve Dr. Öğr. Üyesi Ayman El Sabagh 'a cübbeleri giydirildi.

Etkinlik toplu fotoğraf çekimi ve düzenlenen kokteyl ile son buldu. (Murat Orhan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir