• DOLAR 32.577
  • EURO 34.925
  • ALTIN 2432.34
  • ...
“Mardin çevre yolu 2020 yatırım programına alındı”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AK Parti Mardin İl Başkanı Faruk Kılıç, il genelinde görev yapan ulusal ve yerel basının temsilcileriyle bir araya geldi. Genel ve yerel siyasi gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Kılıç, kongre sürecine girildiğini, kongre sürecinin şubat ayı itibarıyla başlayacağını söyledi.

AK Parti Basın Medya Tanıtımdan sorumlu İl Başkan Yardımcısı Beşir Güneş'in organize ettiği basın toplantısına İl Başkanı Faruk Kılıç'ın yanı sıra Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Vahap Alma, İl Teşkilat Başkanı Önder Duyan, Yerel yönetimlerden sorumlu İl Başkan Yardımcısı Şeyhmus Akbacı, İl Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Özkan da hazır bulundu.

Kılıç, Mardin Çevre Yolu Projesi ve Midyat Çevre Yolu Projesi'nin 2020 yatırım yılına dâhil edildiğini, bu konuda Ulaştırma Bakanlığıyla görüşmelerin devam ettiğini, milletvekilleriyle birlikte projelerin hayata geçirilmesi için Ankara'daki görüşmelerini sürdüreceklerini söyledi.

Kızıltepe'de MARSU, DEDAŞ, doğal gaz çalışmalarının devam ettiğini belirten Kılıç, bu çalışmalar ve kış şartlarındaki yağış durumunun planlanan çalışmaları nispeten olumsuz etkilediğini kaydetti. Kılıç, Mart ayı itibarıyla Kızıltepe'de yoğun bir üstyapı çalışmasına başlanacağını söyledi.

Bir gazetecinin AK Parti'de 3 dönem kuralı ve bu kurala Yeşilli, Dargeçit ve Ömerli olmak üzere üç ilçe başkanın hatırlatılması üzerine Kılıç, “AK Parti'de üç dönem kuralının bulunduğu doğrudur. Ancak bu kural duruma göre esnetilebilen bir kuraldır. Üç ilçemizde bu kuralla muhatap olan üç başkanımız var. Başkanlarımız, partimizin kuruluşundan bu yana davalarına sahip çıkmış, partileri için mücadele etmiş ve ilçelerinde alınan seçim başarılarında teşkilatları ve adaylarıyla birlikte gece gündüz demeden çalışmış arkadaşlarımızdır. Genel merkezimizle istişarelerimiz devam ediyor, gerek üç dönem kuralı, gerekse de diğer ilçelerimizle ilgili herhangi bir değişim beklemiyoruz, arkadaşlarımızla yola devam edilmesi hususunu genel merkezimizle paylaştık, bizim talebimiz bu yöndedir.” şeklinde konuştu.

Gazetecilerin, yapılan son zamlarla vatandaşa kesilen elektrik ve su zamlarından kaynaklı gelen yüksek faturalara vatandaşların yoğun tepkilerinin bulunduğunun hatırlatılması üzerine Kılıç, vatandaşların sesine duyarsız kalma lükslerinin bulunmadığını, konuyu ilgili mercilerle paylaşacaklarının sözlerini ekledi. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir