• DOLAR 32.639
  • EURO 35.239
  • ALTIN 2504.485
  • ...
Savaşların bitmesi Batılı devletlerin İslam coğrafyasından sökülmesiyle mümkündür
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

İslam ümmeti, yıllardır milyonlarca Müslümanı katleden batılı devletlerin artık işgal ve cinayetlerinin son bulmasını istiyor.

Konuyla ilgili İLKHA'ya açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin ve Batman Üniversitesinden Öğretim Üyesi Dr. Davut Okçu, bu katliam ve işgallerin son bulmasının tek yolunun emperyalist batılı devletlerin işgallerine son verilmesinden, üslerinin kapatılmasından geçtiğini belirttiler.

İslam ülkeleri içerisinde dökülen her kanın, yaşanan her cinayetin ve işgal edilen her toprağın, Amerika'nın girişimiyle yapıldığını vurgulayan Şahin, "İslam ülkeleri içerisinde Amerika'nın üslerinin ve gücünün kalmaması gerekir ki bu kan, gözyaşı ve ölümler dursun. Aksi takdirde bu katliamlar, cinayetler, terörist eylemler devam edecektir." diye konuştu.

"Amerika'nın ve siyonistlerin güçlerinin olması kaos ve kan getirecektir"

Amerika'nın kendi çıkarlarına uygun hareket etmeyen her ülkeyle düşman olduğuna dikkat çeken Şahin, "Özellikle İslam ülkeleri noktasında bunu bariz bir şekilde dile getiriyor. Dolayısıyla Amerika'nın emperyalist hedeflerinin sınırları yoktur. Ülkelerin Amerika ile olan ilişkilerini gözden geçirmesi, üslerini mutlaka kapatması lazım. İslam coğrafyasında Amerika'nın ve siyonistlerin güçlerinin olmaması lazım. Bu olduğu takdirde o ülkeler içerisinde sürekli kaos ve kan olacaktır."

"Amerika'nın İslam coğrafyasında öldürdüğü insan sayısı belli değil"

İslam ülkelerinde huzurun emperyalistlerle olan ilişkilerin kesilmesine bağlı olduğunu dile getiren Şahin, "Yıllar içerisinde özellikle Amerika'nın Afganistan'da, Suriye'de, Irak'ta ve tüm İslam coğrafyasında öldürdüğü insan sayısı, döktüğü kan, tahminlerin ve bilinen rakamların üzerindedir. İslam ülkeleri eğer huzur istiyorlarsa, ekonomilerinin düzelmesini istiyorlarsa, diğer kardeş ülkelerle aralarının iyileşmesini istiyorlarsa, Amerika ile olan bağlarını zayıflatmaları ve belki tamamıyla kesmeleri gerekir. Ancak bu şekilde İslam ülkeleri bir dayanışma içerisine girebilir." dedi.

"Bir ülke huzur istiyorsa Amerika ile ilişkilerini kesmeli"

İslam ülkelerinin liderlerine çağrıda bulunan Şahin, şunları söyledi:

"Aynı şekilde İslam coğrafyasında siyonistler Amerika'nın gücüne dayanarak sürekli işgallerini sürdürüp Filistin halkına en acımasız şekilde eziyetler çektirmektedir. Yıllar önce işgalci siyonistlerin sınırları ne durumdaydı bugün ne duruma gelmiş görüyoruz. Sürekli bir sömürü çabası içerisindedir. Bir ülke gerek sosyal anlamda gerek ekonomik anlamda huzur ve istikrar istiyorsa, Amerika hayduduyla ilişkilerini kesmesi ve üslerini kapatması lazım. Bu çağrımız aynı zamanda Türkiye'yedir de. Eğer Amerika bugün Türkiye yetkililerine direk müdahale etmiyorsa yarın etmeyeceğinin garantisi yoktur." şeklinde konuştu.

"Afrika'yı yerüstü, yeraltı zenginliklerini alarak sömürdüler"

İslam coğrafyasındaki iç savaşların, emperyalist Batılı devletlerin, İslam topraklarındaki askeri üslerinden yönetildiğini ve İslam coğrafyasını sömürüsü altına aldığını belirten Batman Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Davut Okçu, "Avrupa'nın özellikle deniz aşırı ülkelerdeki faaliyetleri ile birlikte, sömürgeleştirme faaliyetleri de başlıyor. Özellikle sömürgeleştirme faaliyetleri Afrika'da başlamış. Afrika'ya hem Hristiyanlığı yaymışlar hem de oradaki yeraltı kaynaklarını elde etmeye çalışmışlar. Afrikalıların meşhur bir atasözü var bununla ilgili. Diyor ki 'Avrupalılar geldi bize İncil'i verdiler. Sonra da bütün topraklarımızı, yer üstü zenginliklerimizi alıp gittiler.' Dolayısıyla Afrika'yı yerüstü, yeraltı zenginliklerini alarak sömürdüler, insanlarını da köleleştirip gemilerle Amerika'ya, Avrupa'ya götürüp orada tarlalarda köle olarak kullandılar." dedi.

"Kızılderililere soykırım uyguladılar"

Batılı devletlerin Kızılderililere bir soykırım uyguladığını anımsatan Okçu, "Afrika'dan sonra Avrupalılar deniz aşırı ülkelere gittiler. Amerika'yı keşfettiler ve Amerika'daki Kızılderililere neredeyse bir soykırım uyguladılar. Amerika kıtasında, Kızılderilileri öldürdükten sonra kendilerine vatan yaptılar. Bununla yetinmediler, Hindistan'a kadar gittiler, oraları da koloni haline getirdiler. Daha sonra Birinci Cihan Harbiyle birlikte milyonlarca insan öldü. Bu savaşla birlikte Avrupa ülkeleri Osmanlı topraklarına adım adım yerleştiler." diye konuştu.

"Diktatörlerden sizi kurtaracağız! yalanıyla Ortadoğu'da kaos çıkardılar"

Konuşmasının devamında Okçu şunları söyledi:

Kuzey Afrika, Ortadoğu işgal edildi. Bu işgaller uzun sürdü tabi. 1950'li yıllarda Kuzey Afrika'da bağımsızlık hareketleri başladı. Libyalılar İtalyanlarla savaştı. Cezayirliler Fransızlardan topraklarını kurtarmaya çalıştı. Ama bu bağımsızlık savaşlarında hem İtalyanların, hem Fransızların karneleri çok kötü. Çünkü yüzbinlerce Müslümanı oralarda katlettiler. Arap baharıyla birlikte tekrar Ortadoğu, Kuzey Afrika karışmaya başladı. 'Diktatörlerden sizi kurtaracağız' yalanıyla tekrar bu topraklara yerleşen Batı ve Amerika, Ortadoğu'da kaos çıkardılar. Nerdeyse her İslam devletinde bir kaos var şu anda. Bu kaosları güya yatıştırmak adına yavaş yavaş Avrupa, Rusya ve Amerika İslam coğrafyasına yerleşmekte ve neredeyse her ülkede bunların askeri üsleri bulunmaktadır. Tabi Türkiye de dahil. İncirlik ve Malatya'da askeri üsleri var.

"Müslümanlar tekrar bir tarağın dişleri gibi birbirine yaslanmalıdır"

İslam coğrafyasında kaosun son hızıyla devam ettiğini belirten Okçu, "Yemen'de, Libya'da, Suriye de iç savaş var. Irak hâlâ sakinleşmedi. Bütün bu iç savaşların bitirilebilmesi için mutlaka İslam coğrafyasındaki Rusya'nın, Amerika'nın ve diğer Batılı ülkelerin üslerinin sökülüp atılması gerekiyor. Bunlar sökülüp atılmadığı müddetçe bizim birbirimizle uğraşma ve iç savaşımız sona ermeyecektir. Dolayısıyla Müslümanlar tekrar, tarihte olduğu gibi bir tarağın dişleri gibi birbirine yaslanmalıdırlar. Mezhepçiliği tamamen göz ardı etmesi lazım. Çünkü Müslümanların zayıflamasıyla birlikte dünya, Batılıların elinde tam bir köle düzeni yaşamaktadır. Bunun engellemesi için, bu köle düzeninin yerine adil bir düzenin gelmesi ve Müslümanların silkinmesi gerekiyor. Bunun için İslam ortak pazarını kurmamız gerekiyor. İslam Birleşmiş Milletlerini mutlaka kurmamız gerekiyor. Ancak bu şekilde Batılılara karşı bir direniş, bir adalet tesis etmemiz mümkün olabilecektir." şeklinde konuştu. (Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir