• DOLAR 32.331
  • EURO 35.068
  • ALTIN 2296.439
  • ...

Artuklu Belediyesi ve Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) işbirliğinde başlatılan İnovasyon ve Tasarım Merkezi Projesinde bir aşama daha geçildi. Proje kapsamında Tarihi Mardin’de tarihi bir binanın restorasyon çalışmalarına başlandı.

Projeyle restorasyonun bitmesinin ardından 15 atölye hizmete girecek ve atölyeler ilçenin ve şehrin unutulmaya yüz tutmuş mesleklerinin canlanması için çaba verecek. Ayrıca günün şartlarının da empoze edileceği atölyeler ile geçmiş ve gelecek işbirliğini sağlayacak.

“Tarih kokan ilçeye yakışan proje”

Konu hakkında bilgi veren Artuklu Belediye Başkanı Abdülkadir Tutaşı, “Amacımız eskiyi unutturmadan gelecek nesillere taşımaktır” dedi.

Tutaşı, “Göreve gelmemizin akabinde ilçemizin sorunlarını bitirmek için çalışmalarımıza hız verdik. Bunun için bütün birimlerimiz fedakarca çalıştı. Bununla beraber tarih kokan ilçemizin atmosferini korumak ve geleceğe taşımak için de çalışmalar yapıyoruz. Bu konuda hayata geçireceğimiz projelerden birisi de DİKA ile işbirliğinde gerçekleştireceğimiz İnovasyon ve Tasarım Merkezi Projesidir. Projenin en önemli ayaklarından birisi olan bina restorasyonuna da başlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.” diye konuştu. 

“Eski mesleklere sahip çıkıyoruz”

Projenin içeriğinden de bahseden Başkan Tutaşı, sözlerine şöyle devam etti: “İlimiz günden güne parlayan ve yerli ve yabancı turistlerin gözdesi bir konumdadır. Özellikle Artuklu bu konuda önemli bir yerdedir. Biz bu güzelliklerin daha da iyi tanıtılması adına elimizi taşın altına koyduk. Proje ile geleneksel ürünlerimizi canlandırmak ve unutulmaya yüz tutmuş mesleklerimizi yaşatmak istedik. Merkezimizde 15 aktif atölye bu amaca hizmet edecek. Ayrıca modern teknikleri de geçmişle harmanlayacağız. Projede katkısı olan DİKA’ya teşekkür ediyoruz.” (M. Salih Keskin – İLKHA)