• DOLAR 32.539
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2485.916
  • ...
Hırsızların Yeni Hedefi Suriyeli Sığınmacılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN- Suriye`de yaşanan iç savaş nedeniyle birikimlerini alarak ailesi ile birlikte Mersin`e gelen Emam Syajeri bir mağazada alışveriş yaparken ziynetlerini hırsızlara kaptırdı.

 

Suriye`den kaçarak Türkiye gelen Suriyeliler beraberlerinde değerli eşyalarını da getiriyorlar. Bunu bilen hırsızlar Suriyeli sığınmacıları yakın takibe alıyorlar.

 

Suriye`de yaşanan savaş nedeniyle ailesini de yanına alarak Mersin`e yerleşen 54 yaşındaki Emam Syejari isimli sığınmacı, ailesi ile birlikte alışveriş yaparken, içerisinde elmas ve yüklü miktarda para olan çantayı alışveriş sepetine bıraktı. Güvenlik kameralarınca saniye saniye kaydedilen görüntülerde, alışveriş sepetinin yanında bir süre dolaşan 20-25 yaşlarında bir kadın kimsenin haberi olmadan çantayı alarak olay yerinden uzaklaştı.

 

Güvenlik kameralarını inceleyen polis, zanlının B.D. isimli bayan olduğunu tespit ederek kısa sürede zanlıyı yakaladı. Zanlının, daha önce beş farklı hırsızlık suçundan sabıkasının olduğu, bir suçtan ise arandığı ortaya çıktı.

 

Suriyeli sığınmacının çalınan eşyaları ise tüm aramalara rağmen bulunamadı. (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir