• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Roboski Katliamını Yapanlar Ödüllendirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Diyarbakır`da bazı siyasi parti ve oluşumları ile Sivil Toplum Kuruluşları Roboski katliamının 1. yıl dönümü münasebetiyle basın açıklaması yaparak, katliamdan bu yana bir yıl geçmesine rağmen ilk başlarda kurulmuş heyetler dışında bir şey yapılmadığı belirtildi.

 

Saat 13.00 sıralarında merkez Bağlar ilçesi dörtyolunda toplanan kalabalığa polis ilk önce izin vermedi. Polis ile yapılan müzakereden sonra kalabalık Koşuyolu Parkına doğru yürüdü. Burada basın açıklamasını okuyan ÖSP İl Başkanı Nusrettin Maçin, okul giderlerini karşılamak ya da ailelerine katkıda bulunmak için katır sırtında çay ve şeker taşıyanların katliamlar tarihine bir halka olarak eklendiğini söyledi.

Maçin açıklamada, olayın askeri ve idari, sorumluları olan Genelkurmay Başkanı ve İçişleri Bakanı`nın istifa etmedikleri gibi, ne de görevden alınan biri olmuştur diyerek hükümetin, \" Katliamın sorumluları bulmak yerine, tazminatla örtbas yoluna gidilmiştir. Bu yetmemiş gibi yapılan açıklamalarla Kürt halkıyla adeta alay ederek onurunu rencide etmiş, katliamın birinci yıl dönemine yakın bir süreçte katliamın emrini veren askeri yetkiliye madalya vermesiyle katliamın sorumlularından bir de ödüllendirdiğine\" dikkat çekti. (Osman İçli-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir