• DOLAR 32.335
  • EURO 35.121
  • ALTIN 2302.143
  • ...
Üniversite Öğrencilerinin İnternet Kafe Tepkisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinin farklı bölümlerde okuyan öğrenciler, İnternet kafe tehdidine karşı dikkatli olunması gerektiğini belirterek belirttiler.

Müslüman`ın Çizgisi Kur`an ve Sünnet Olmalıdır
Van YYÜ Radyoloji ikinci sınıf öğrencisi olan Şahabettin Ceylan, bir Müslüman`ın çizgisinin Kur`an ve Sünnet olması gerektiğini belirterek, "Bir Müslüman genç, yaşlı ya da çocuk olsun Kur`an ve sünnet çizgisi dışında hareket ediyorsa bu onun aleyhinedir. Allah-u Teâlâ`nın yarattığı kimi şeylerde güzellikler olduğu gibi kullanış şekline göre çirkinliklerde olabilmektedir" dedi.

Harama Giden Yollar Kapatılmalı
Bir Müslüman`ın harama götüren bütün yolları kapatması gerektiğini belirten Ceylan, devamla şunları söyledi, "Allah(cc) Kur`anda `Zinaya Yaklaşmayın` diyor. Onun için Müslüman`ın harama götüren bütün yolları kapatması gerekir. Ben interneti mevcut hali ve kulanım şekline göre harama giden bir yol olarak görüyorum. Özellikle Müslüman gençlerin buna çok çok dikkat etmesi gerekir. Buna karşı tedbir alması gerekir. Eğer internet bir Müslüman`ın harama girmesine sebep oluyorsa tek başına internet kafelere hiçbir şekilde gitmemesi gerekir."

İnternet Kafeler Ahlaksızlığın Tuzu Biberi Olmuş
Van YYÜ hazırlık bölümü öğrencisi Tayyar Yaşar, Üniversitelerdeki ahlaksızlıkların gözler önünde olduğunu hatırlatarak, "Üniversitelerde ahlaksızlık almış başını gidiyor. Ayrıca şuan öğrencilerin başında İnternet kafe belası var. Bu da öğrencilerin ahlakını olumsuz yönde etkilemektedir. Bugün zina evi tabiri kullanılabilecek durumdaki üniversitelere İnternet kafelerde tuz biber olmuştur. Bunun için yetkililerin bununla ilgili ciddi bir tedbir alması gerekir" diye konuştu.

Çocuklar Bu Ortamlara Alınmamalı
İnternet kafelerin boş zaman geçirme yerleri haline geldiğini söyleyen Şahabettin Sancak da buraların insanların boş ve faydasız işlere zaman harcadığı mekânlar haline geldiğini belirterek, "Son zamanlarda özellikle mahalle aralarında açılan ve denetimleri hiçbir şekilde yapılmayan internet kafeler çocukların uğrak yeri haine gelmiş ve bu çocuklar buraların çok kötü alışkanlıklar elde ettiklerini görüyoruz. Onun için çağrımız denetimler her tarafta ve sık bir şekilde yapılmalı ve kesinlikle çocuklar bu çirkef ortamlara alınmamalıdır" ifadelerini kullandı.

Bakanlık Harekete Geçmeli
Aynı Üniversitede sanat tarihi okuyan Mehmet Baran ise olayın farklı bir boyutuna dikkat çekerek, "Bir şeklide bize verilen ödevleri yapmak için bu internet kafeleri kullanmak zorunda kalıyoruz. Bizler hocalarımızın bizden ödev istediği sitelere bile girdiğimizde farklı şeyler karşımıza çıkabiliyor. Çirkin kareler ve reklamlarla karşılaşabiliyoruz. Ben bundan büyük bir rahatsızlık duyuyorum. Özellikle ilgili bakanlığın buna biran önce el atması ve çirkin siteleri ortadan kaldırmaları gerekir. İnternet kafe ortamları sigara ise çok rahat bir şekilde içilmektedir." Dedi.

Mahalle Aralarındaki İnternet Kafeler Kapatılmalı
Son olarak konuşan Emrullah Akkay ise internetin fayda ve zararlarını saymakla bitirilemeyeceğini aktararak, "Ancak gençler adeta internet kafelere bağımlı olmuşlar ve çoluk çocuk gece yarılarına kadar bu tür yerlerde zaman geçirmektedirler. Tabi bunlar ödev bahanesiyle gidiyor. Mahalle aralarındaki internet kafelerin kapatılması gerekir" dedi. (Murat Dalgın-İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir