• DOLAR 32.333
  • EURO 35.184
  • ALTIN 2241.646
  • ...
Doğu Anadolu buz tuttu.. Ağrı eksi 25!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan bilgilendirmede, gece ölçülen hava sıcaklığının en düşük olduğu il eksi 25 derece ile Ağrı olduğu belirtildi.

Soğuk havanın olumsuz etkilediği kentte hayat adeta durma noktasına geldi. Buz sarkıtları 4 metreyi buldu.

Murat Nehri, aşırı soğuklardan dolayı üzerinde tüten buhar nedeni ile adeta kaplıcayı andırdı. Aşırı soğuklardan dolayı yere konamayan kuşlar ise güneşin doğuşu ile sıcaklığını ilk olarak vurduğu ağaçların tepelerine kondular.

Soğuk havalardan en çok etkilenenler TIR sürücüleri oldu

Araçları donan vatandaşlar, kendi imkanları ile araçları çalıştırmaya gayret ederken, uğraşları sonuç vermeyen vatandaşlar ise sanayiden usta çağırarak aracını çalıştırmak için uğraştılar.

Konya'dan Ağrı'ya yük getiren TIR sürücüsü Adem Arıcı, Konya'da karşılaşması mümkün olmayan bir soğuk ile karşı karşıya kaldığını ve aracının ise donduğunu söyledi.

Adem Arıcı, "Konyalıyım, yük getirdim Konya'dan Ağrı'ya. Hava aşırı derecede soğuk. Gece aracımın webastosu dondu, ısınamadım. Aracın termometresi eksi 25'i gösteriyordu. Aracı çalıştırmak için bayağı zorluk çektik, burada hayat şartları çok zor." dedi.

Nejdet Aytaç adlı şoför, mazot filtresinin donduğunu ve çözülmesi için üzerine sıcak su dökmek zorunda kaldığını söyledi. Filtredeki buz tabakası erimediğinden dolayı şimdi usta çağırmak zorunda kaldığını belirtti.

Yalçın Aytaç adlı şoför ise aracın donduğundan dolayı çalıştıramadığını, aracı ısıtarak çalıştırmaya gayret göstereceğini söyledi.

Su depolarında büyük sarkıtlar oluştu

Ağrı Fatih Mahallesi mezarlığında bulunan ve kullanılmayan su deposunda ise meydana gelen sızmalardan dolayı yaklaşık 4 metre boyunda buz sarkıtları oluştu.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan bilgilendirmede gece ölçülen hava sıcaklıklarına göre eksi 25 ile Türkiye'nin en soğuk ili Ağrı oldu. Hava sıcaklıkları ölçülen iller sıfırın altında olmak üzere sırasıyla, Kars'ta 24, Erzurum'da ve Ardahan'da 15, Iğdır ve Erzincan'da 7 olarak ölçüldü.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan bilgilendirmede, bölge genelinde havanın parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi beklendiği ifade edildi. Sıcaklığın ise mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. (Ömer Adıgüzel-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir