• DOLAR 32.813
  • EURO 35.484
  • ALTIN 2525.448
  • ...
Muhtarlardan Adıyaman İLKHA temsilciliğine ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Adıyaman Köy ve Mahalle Muhtarları Mesleki Dayanışma Derneği Başkanı Abdulkadir Geylani Taş ve dernek yönetim kurulu üyeleri, Adıyaman İLKHA temsilciliğine ziyarette bulunarak çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Adıyaman milletvekilleri, parti başkanları ve kurum amirleri tarafından dikkate alınmadıklarını belirten Taş, muhtarların devlet ile vatandaş arasında köprü görevi gördüğünü, bu köprünün yıkılmaması gerektiğini vurguladı.

 

"Halkın ilk uğrak yerleri bizleriz"

Vatandaşın, muhtarlıkları ilk uğrak yerleri olarak gördüklerini belirten Taş, "Halkın ilk uğrak yerleri bizleriz. Sen, eğer muhtarı kale almazsan yarın seçim için geldiğin zaman ne muhtarların senin için oy isteyecek yüzü kalır, ne halkın muhtarlara güveni kalır. Verilen sözler yerine getirilmediği zaman sözler havada kalır. Dolayısıyla sen bugün muhtarların güvenini zedelersen muhtar devletine, milletine faydalı olamaz. Şu anda devlet ile halk arasında köprü görevi görüyor muhtarlarımız. Özellikle son bir yıldan beri Adıyaman'da bulunan partiler, milletvekilleri ve kurum amirleri bizleri, kale almıyorlar. Belediye Başkanımıza ve Vali Bey'e, muhtarlarımıza 'yer tahsis edilsin' diyoruz. 'Tamam diyorlar.' Yine bir şey yok, padişahım çok yaşa! Muhtar evi istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Muhtarlar için yer taleplerinin ötelendiğini belirten Taş, "11 yıldır Muhtarlığa ait kira bedeli, elektrik, su, internet faturalarımı cebimden ödüyorum. Büyük şehirler de bunların hepsi devlet tarafından karşılanıyor. Tepki gösterdiğimiz zaman bizim tepkimiz, Ankara'ya karşı yapılmış gibi algılanıyor. Adıyaman insanı devletine bağlı bir halktır. İhaneti sevmez. Siyasiler, seçim zamanlarında şahsi menfaatleri için muhtarların kapısına geldikleri zaman 'Muhtarım iyi misin?' diyorlar. Sayın Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum: 'Bizi kale almayanlar, sana ihanet ediyor. Bizi, sana küstürtmeye çalışıyorlar. Ama bunu başaramayacaklar.  Biz, bu kışı atlatırız ama yediğimiz ayazı unutmayız.' Siyasilere sesleniyorum: Seçim geldiği zaman kırmızı kartı yersiniz bizden. İyisi mi muhtarları dikkate alın, yok saymaktan vazgeçin. Çoluk çocuğumuzun geleceğiyle oynamayın. Hastanemizi bir an önce yapın. Muhtarlar halkın temsilcisidir. Bir şey istiyorlarsa halk için istiyorlardır. Bunu bu şekilde kafanıza sokun." şeklinde konuştu.

Eskisaray Mahalle Muhtarı Mahmut Göksu ise "Başkanımın dediği gibi muhtarları kesinlikle kale alan kimse yoktur. Sayın Cumhurbaşkanımız, 'Muhtarları üzen beni üzmüştür." diyor. Biz de buradan Sayın cumhurbaşkanımıza sesleniyoruz. Burada herkes bizi üzüyor." dedi.

Son olarak İLKHA'nın tarafsız ve dürüst haberciliğin yanı sıra halkın sesi olduğunu belirten muhtarlar, İLKHA'ya çalışmalarında başarılar diledi. (Cemil Özdaş-İLKHA)





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir