• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Başbakanlık Koruması İyileşme Sürecine Girdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

RİZE - Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz, Başkanlığı`nda düzenlenen basın açıklamasında, Başbakanlık koruması Servet Erkan`ın sağlık durumunun iyiye gittiği açıklandı.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın Hopa Mitingi`nde yaşanan olaylar sırasında Başbakan Erdoğan`ın da içerisinde bulunduğu araçtan düşerek ağır yaralanan polis memuru Servet Erkan`ın sağlık durumu ile ilgili bir basın açıklaması düzenlendi. Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz başkanlığında Rize Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi`nde düzenlenen açıklamaya, Erkan`ın tedavi sürecinde görev alan sağlık personeli de katıldı.


Rize Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hasan Türüt yaptığı açıklamada, Erkan`ın dört gün süren tedavi sürecinden bahsetti. Türüt açıklamasında, "Geldiğinde ağır bir beyin travması geçiriyordu. 4.5 saat süren ameliyattan sonda 72 saat süren uyutma sürecine geçildi. Cuma günü saat 15.30 sularında uyutucu ilaçları kestik. Hastamız iyileşme sürecine girdi. Bugün itibari ile sözel uyarılara yanıt vermeye başladı. Sıvı gıda içebilmektedir. Kol ve bacaklarını oynatabilmektedir.


Hastamızın bu ağır travmadan sonra bugünkü durumu sevindiricidir" dedi.
Türüt, hastanın nakli için sağlığı açısından bir sakınca kalmadığını ancak gerekli tüm müdahaleleri yapabilecek teknik ekipman ve personele sahip oldukları için nakle gerek duymadıklarını sözlerine ekledi.

KAFASINA KALDIRIM TAŞI GELMİŞ
Ameliyatı gerçekleştiren Beyin Cerrahı Onur Yaman yaptığı açıklamada, hastanın kafasında açılan yaranın ancak büyük bir taşla açılabileceğini belirterek bu çaptaki bir yaraya kaldırım taşının neden olabileceğini vurguladı. Yaman, gazetecilerin sorusu üzerine yaptığı açıklamada, "Yapacağım açıklama tahminden öteye gitmez. Ancak eğer taş gelmesi sonucu bu yara oluşmuşsa büyük bir enerji ile olmuş demektir. Küçük çaptaki bir taşla olması mümkün değil. Büyük çaptaki bir şeyin neden olabileceği bir yara.


Kaldırım taşı böyle bir yara açabilir. Hasta bize geldiğinde kaşının üzerinde yaklaşık 3 santimlik açık bir kesi vardı. Çökme de söz konusuydu. Bu da ancak keskin bir şey ile olabilir" diye konuştu.

BAŞBAKAN GELİŞMELERİ SÜREKLİ TAKİP ETTİ
Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın koruma polisi hakkında sürekli kendilerinden bilgi aldığını belirterek, "Burada verilen sağlık hizmeti zamana karşı verilen bir hizmettir. Gerçek manada acil bir sağlık hizmeti verilmiştir. Bu hizmetin verilmesinde bir çok arkadaşımız görev aldı. Çok yerinde bir karar verdiler. Bunu taktir etmek lazım. Hastamız sevk edilseydi hayati riski çok daha yüksek olurdu. Yerinde bir karar ile müdahalesini yaptılar. Hepsine
teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

KEMAL KILIÇDAROĞLU`NDAN GEÇMİŞ OLSUN TELEFONU
Günlerdir hastanede bugün verilen güzel haberi bekleyen Koruma Polis Memuru`nun babası Sinan Erkan, oğlunun sağlığına kavuşmasında emeği olan herkese teşekkür ederek "Herkesten yaradan razı olsun. Yaradan, devletimizden milletimizden razı olsun. Biz devletimiz için varız" dedi. Baba Erkan ayrıca Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nun da kendisini telefonla arayarak "geçmiş olsun" dileğinde bulunduğunu söyledi.

İHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir