• DOLAR 32.565
  • EURO 34.876
  • ALTIN 2439.51
  • ...
İslami Medya Halkı Bilinçlendirmeli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Yılbaşı kutlamaları ve Milli Piyango`ya tepkiler gelmeye devam ediyor. İlke Haber Ajansına konuşan Mersinliler, İslami medyaya bu konuda çok iş düştüğünü ifade ettiler.


Medya Duyarsız Kalıyor
Simit satarak geçimini sağlayan İrfan Ağdin, "Milli Piyango, şans oyunları ve yılbaşı kutlamalarının haram olduğunu İslami Medyanın sık sık işlemesini istiyoruz. Yüzde 99 Müslüman olan ülkemizde devlet eli ile oynatılan Milli Piyango konusunda İslami Medyanın duyarsız kalıyor" dedi.


Halk Bilinçlendirilmeli
Ayakkabı tamircisi Kenan Usta, yılbaşı kutlamaları ile Milli Piyango konusunda İslami medyaya çok iş düştüğünü ifade ederek sözlerine şöyle devam etti, "Haram olan yılbaşı kutlamaları ve milli piyango gibi şans oyunlarının haram olduğunu İslami medya işlemesi gerekir."


Cazip Hale Getirmiş
Rahmi Derman ise "Milli piyango ve yılbaşı kutlamaları medya tarafından cazip hale getirilmiş ve insanlara hoş gösteriliyor. Sanki her insan bundan mutlu olacak, bununla huzur bulacak, ailesini bununla mutlu edecekmiş gibi yansıtılıyor. Geçen günlerde izlediğim bir TV programından halka sorulan bir soruda `Eğer eşiniz biletinizi yıkarsa ve size ikramiye çıkarsa ne yaparsınız` yönündeki soruya eşimi boşarım, onunla asla konuşmam, böyle bir şey yapamaz yaparsa çok kötü olur` yönünde verilen cevaplar toplumun ne düzeyde milli piyangoyu benimsediğini gösteriyor" dedi. (Osman Öksüz-İLKHA)
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir