• DOLAR 32.541
  • EURO 34.785
  • ALTIN 2493.639
  • ...
SON DAKİKA
`Roboski Katliamı Tarihte Kara Bir Leke Olarak Kaldı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN- Özgür Eğitim-Sen Batman Şube Başkanı Mustafa Sevinçer, 28 Aralık 2011 tarihinde Roboski`de 34 sivilin savaş uçakları tarafından bombalanarak katledilmesi üzerine yazılı basın açıklama yaptı.
Yaptığı açıklamada Sevinçer, Roboski katliamının tarihte kara bir leke olarak kaldığını belirterek olayda hayatını kaybedenlere Allah`tan rahmet diledi.
 
Roboski katliamında çok şeyin yazılıp ve çizildiğini vurgulayan Sevinçer, olayın faillerinin ortaya çıkarılmadığını ve Hükümetin hiçbir özür dilemediğini belirterek olaydan sonra yaşanan hadiselerin ise akıllara durgunluk verdiğine dikkat çekti.
 
Sevinçer, "Roboski olaydan sonra Başbakan operasyonun başarısından ötürü Genelkurmay Başkanını tebrik etmişti. Yine Başbakan yakın zamanda bir TV kanalında ölenlerin tamamının sivil olmadığı şeklinde garip bir açıklama da bulunmuştur. Başbakanın bu tutumuyla paralel Genelkurmay başkanlığı Meclis Araştırma Komisyonuna tam anlamıyla herhangi bir bilgi ve belge sunmamış, Hava Kuvvetleri Komutanı da şeref madalyasıyla taltif edilmiştir" dedi.
 
Roboski katliamından sonra Hükümetin özür dilemesi yerine ailelerin acılarını yaptığı açıklamada daha çok artırdığını vurgulayan Sevinçer, "Roboskili ailelerin özür beklentilerine hala olumlu bir karşılık vermeyen ve `Tazminatsa tazminat, daha ne istiyorlar?` diyerek olayı değerlendiren AKP hükümetinin Roboskili ailelerin acısını daha da artırdığı aşikârdır. Tüm bu yaşananlar Roboski katliamının da bu coğrafyada tarih boyunca işlenen birçok katliam gibi unutturulmak istendiğini göstermektedir. Hükümetin on yıldır Kürt sorunun çözümü için hatasıyla sevabıyla gösterdiği çabalar, bu olay karşısında takındığı olumsuz tutum yüzünden halkımızın nezdinde değersizleşmiştir" ifadeleri kullanıldı.
 
Roboski`deki ölenlerin büyük bir kısmının lise ve ilköğretim çağındaki çocuklar olduğunu hatırlatan Sevinçer, bu ve buna benzer birçok katliamı lanetlediklerini kaydetti.
 
Adalet ve Kalkınma Partisinin takındığı olumsuz tavrın kamuoyu tarafından ibretle izlendiğini belirten Sevinçer, "Batman Özgür Eğitim-Sen olarak katliamda öldürülenlerin büyük kısmının lise ve ilköğretim çağındaki çocuklar olduğunu hatırlatarak Başbağlar katliamını lanetlediğimiz gibi, Güngören Patlamasını lanetlediğimiz gibi bu katliamı da şiddetle lanetlediğimizi belirtmek istiyoruz. Büyük cinayet karşısında hala ses çıkarmayan, olayı örtbas etmeye kalkışan insanlardan beri olduğumuzu önce Allah`ın huzurunda sonrada insanların huzurunda ifade ediyoruz" dedi.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir