• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Yolumda işkenceye uğrayanların…
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİR AYET-İ KERİME

“Rableri de onların dualarına şöyle icabet etti: ‘Kesinlikle ben, içinizden gerek erkek, gerek kadın hiçbir iyilik yapanın işlediğini boşa çıkarmam, hep birbirinizdensiniz. Benim için hicret edenlerin, yurtlarından çıkarılanların, yolumda işkenceye uğrayanların, savaşanların ve bu uğurda öldürülenlerin suçlarını örteceğim. Onları altından ırmaklar akan cennetlere koyacağım. Onlar, Allah tarafından tasavvur edemeyeceğiniz bir mükafata kavuşacaklar. Mükafatın en güzeli Allah yanındadır.’

(Ali İmran Suresi,195)

BİR HADİS-İ ŞERİF

“Rasulullah (s.a.s) buyurdu ki:

"Allah-u Teala ve Tekaddes hazretleri kendi yolunda cihada çıkan kimseye:

"Onu evinden çıkaran şey yalnız bana iman ve rasullerimi tasdik ise ulaştığı ecir ve ganimetle sağ, salim yurduna geri getireyim, yahut cennete koyayım" diye söz vermiştir.

Ümmetime zorluk çıkarmayacağını bilsem hiçbir seriyye (yani cihad birliğine) katılmaktan geri kalmazdım.

Allah bilir ki Allah yolunda öldürülüp dirilmeyi, ondan sonra yine öldürülüp sonra dirilmeyi, ondan sonra yine öldürülmeyi ne kadar isterim.”

(Buhari-Müslim)

BİR HİKMETLİ SÖZ

“Ey İslâm davetçileri! Ölüm tutkunu olun ki, size hayat bağışlansın. Sakın amelleriniz sizi aldatmasın, aldatanlar sizi Allah ile aldatmasın. Okuduğunuz kitaplar, devam ettiğiniz nâfileler sakın sizi aldatmasın!”

(Şehid Abdullah Azzam) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir