• DOLAR 32.603
  • EURO 34.801
  • ALTIN 2410.639
  • ...
Fatma Şahin seçimde halka tanıttığı cami projesini değiştirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 2019 yılında yapılan ve 2020 yılında yapılacak projeler ile ilgili bilgi vermek için bir basın toplantısı düzenledi.

Mutfak Sanatları Merkezi'nde düzenlenen toplantıda 2020 yılında yapacağı projeler ile ilgili bilgi veren Şahin, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla kentte yıkılan Kamil Ocak Stadyumu'nun yerine yapılacak olan, Millet Bahçesi'nin içinde yer alacak Cuma Camii Projesi'ne hiç değinmemesi ve söz konusu proje ile ilgili yapılan değişikliği sadece birkaç saniye süren sunum ile geçiştirmesi dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere Gaziantep halkının, kentteki birçok STK ile siyasi partilerin cami talebinin hiçe sayılması ve Cuma Camii'nin de Millet Bahçesi yerine şehrin başka bir noktasına yapılacak olması kentte büyük tepkilere neden olurken Şahin'in proje konusunda detaylı bir açıklama yapmaması akıllarda soru işareti bıraktı.

Millet Bahçesi'nin içinde yer alacak büyük Cuma Camii Projesi'ni seçim beyannamesine alan Şahin'in seçimden sonra halka tanıttığı ve halkın talebi olan cami projesinde değişikliğe gitmesi ise tepkilere neden oldu.

Cuma Camii ile ilgili sorulan bir soruyu da geçiştiren, Genel Sekreteri Sezer Cihan'ın seçim döneminde tanıtılan cami projesi ile ilgisi bulunmayan sunumunda verdiği bilgi ile yetinen Şahin, "İki Millet Bahçesi ve millet bahçelerinin büyüklerine göre de iki cami yapılacak. Caminin yeni yeri ile ilgili çalışmamız devam ediyor. Çalışma tamamlanınca Valimiz onu da açıklayacaktır." dedi.

Öte yandan Gaziantep halkı başta olmak üzere kentteki siyasi parti ile birçok sivil toplum kuruluşunun talebine rağmen projede değişiklik yapılmasına tepkiler devam ediyor.

Toplantıya, AK Parti Gaziantep milletvekilleri ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Eyüp Özkeçeci, kentteki yerel ve ulusal medya mensupları katıldı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir