• DOLAR 32.813
  • EURO 35.484
  • ALTIN 2525.448
  • ...
Suriye`ye Yardım Cuması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, ``Kış geldi... Suriye için bir ekmek, bir battaniye`` kampanyasının tanıtım toplantısında yaptığı konuşmasında, ``İnsanlığımız rehin alındı. Yardım seferberliği ile sadece dost, kardeş, komşu, akraba Suriye halkına yardım etmeyeceğiz, millet olarak insanlığı rehin olmaktan kurtaracağız`` dedi.

Görmez, milletin ortak vicdanının kamu kurumlarından erken davrandığını ve kurumlara baskı uyguladığını vurgulayarak, hiçbir kampanyanın, bugünkü kampanya gibi kendisine acı ve hüzün vermediğini söyledi.

Sevabı Zemzem Tower`larda arayanlara sesleniyorum

Görmez, şöyle konuştu: ``Sünnisi ve Şiisi ile bütün İslam dünyasına, sadece bizim milletimize değil, bir kardeşiniz olarak, Diyanet İşleri Başkanı olarak sesleniyorum: Zemzem Tower`lardan Kabetullah`ı seyretmekten medet uman ve sevabı orada arayan bütün kardeşlerimizi, Suriye`de katledilen insanlığa dikkat kesilmeye davet ediyorum. Her gün Kerbela için gözyaşı döken bütün Şii kardeşlerimizi bu kampanyaya destek vermeye davet ediyorum. Yezitlerin zulmü altında inleyen Hüseyinler`e bir tas su esirgeme konumuna düşmeyelim diyorum.

Dolayısıyla mezhebi, meşrebi, düşüncesi, inanışı ne olursa olsun, bütün İslam dünyası... Bu sadece bir Müslümanlık meselesi değil, aslında bir insanlık meselesi olduğu için yeryüzündeki bütün insanlığı, yaratıcının yüreklerine yerleştirdiği şefkati, rahmeti, vicdanı dikkate alarak, insanlığı kurtarmak adına Suriye`deki kardeşlerimize, iki ateş arasında kalmış sivil topluma, aç ve açık kalan ilaçsız ve dermansız kalan çocuklara, kadınlara, yaşlılara yardım elini uzatmaya davet ediyorum.``

Maaşımı vereceğim

Görmez, hocaların ``almakla bilinen ve vermemekle itham edilen`` insanlar olarak bilindiğini dile getirerek, ``Onun için kampanyayı önce Türkiye`de mihrap hizmeti gören, mihrapta milletimize manevi rehberlik yapan diyanet mensupları arasında başlatıyorum. Kendim de 2013 yılının ilk ayında alacağım bütün maaşı vererek, sadece kendi meslektaşlarıma öncülük yapmak için bunu buradan ilan etmek ihtiyacı hissediyorum" dedi.

Suriye`ye yardım cuması

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, yarınki cuma namazının ``Suriye`ye yardım cuması`` olacağını belirterek, ``Onun için cuma namazına gelen her kardeşimizi hazırlıklı gelmeye davet ediyorum. Bir de camilere gelenlerin yüzde 99`u maalesef erkekler. Ben bütün hanımefendilere de yapacakları yardımları, eşlerine ve çocuklarına vererek, camilere göndermelerini tavsiye ediyorum`` dedi.

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir