• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Elektrik Faturasıyla İlgili Bu Kadarına da Pes Dedirten Olay!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Konya `da yaşanan bu olaya çok şaşıracaksınız. 1978 yılından elektrik borcu olduğunu için hakkında dava açıldığını hatta aracının icraya alındığını öğrenen Müfit Ayata “ Doğmadan elektrik abonesi olduğum bir de borcum olduğu gösteriliyor” dedi.

Yaklaşık 6 ay önce e-devlet şifresini kullanarak hakkındaki bilgileri kontrol etmek isteyen Müfit Ayata gördükleri ile adeta şok oldu. Hakkında icra dosyası gören şikayetçi hemen durumu araştırdı. Asıl şikayet konusu ise bundan sonra başladı. Aldığı bilgilere göre; 1978 yılında ödemediği elektrik borcundan dolayı başka bir Müfit Ayata icralık olmuştu hatta bu kişi 1997 yılında vefat etmişti. İsim karışıklığından dolayı daha doğmadan elektrik borcu olan Ayata, tüm yaşadıklarını sikayetvar.com`a gönderdiği şikayet ile dile getirdi:

İsim Benzerliği İcra Getirdi!

“E-devlet şifremi kullanarak hakkımdaki bilgileri kontrol etmek istedim. Hakkımda açılmış bir dava ve icra dosyası olduğunu görünce şok oldum. Hemen Konya ve çevre illerde elektrik dağıtımı yapan kurum ile iletişime geçtim. Aldığım bilgilere göre; isim benzerliğinden dava açılmış ve 1997 yılında vefat etmiş kişinin borcu bana kalmış. Benimle aynı isim ve soy isime sahip kişinin 1978 yılında elektrik borcu kalmış ve ödemediği için de icralık olmuş. Borç 3 Bin TL. Ama sisteme baktığımda doğmadan elektrik aboneliği aldığım görülüyordu. Ben 12 yaşıma kadar Konya`da yaşadım sonrasında Ankara`ya taşındım ve burada yaşıyorum. Sadece isim ve soy isim benzerliği var diğer bilgiler hiç uyuşmuyor. Rahmetli Ayata`nın tüm borcunu bana kaydetmişler. Kurumun avukatlarını 5 ay önce arayıp durumu izah ettim. Durumun çözüldüğünü söylediler fakat bugün öğrendiğim kadarıyla arabam hacizli satamıyorum. Hangi devirde yaşıyoruz ki böyle yanlışlıkları yapabiliyorlar anlamak mümkün değil.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir