• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Muş Umut Kervanı 2019 yılında bin 500 aileye yardımda bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Umut Kervanı Vakfı, 2019 yılında Muş'ta gerçekleştirdikleri yardım faaliyetlerini kamuoyuyla paylaştı.

Faaliyet raporunu açıklayan Muş Umut Kervanı Başkanı Bülent Balkaya, 2019 yılında bin 510 aileye yardımda bulunduklarını söyledi.

Daha çok ihtiyaç sahibine ulaşmayı hedeflediklerini belirten Balkaya, "2019 yılında hedefimiz bin 500 aileye yardım ulaştırmaktı. Hamdolsun bu hedefimize ulaştık. Daha fazla muhtaç ve yetim ailelere ulaşmak temel hedefimizdir, ancak imkanlarımız ölçüsünde bunlara cevap verebilmekteyiz." dedi.

200 bin lira değerindeki yardımı ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırdıklarını dile getiren Balkaya, "Gönül ister ki tüm muhtaç ve yetim ailelere sürekli cevap verebilecek yardımları ulaştıralım. Çalışmalarımızı buna göre yapıyoruz. Muş ilinin imkanları kısıtlı olması nedeniyle buna muvaffak olamıyoruz." diyerek hayırseverlere çağrıda bulundu.

"Türkiye'nin en fakir illerinden biri Muş'tur"

Ekonomik olarak Türkiye'nin en geri kalan illerinden birinin Muş olduğunu hatırlatan Balkaya, şunları söyledi:

Geçtiğimiz günlerde Bursa milletvekili meclis kürsüsünde Muş Ovası'ndan 2 nehir geçmesine rağmen kişi başına düşen milli gelirde Türkiye'nin en fakir üçüncü il olduğunu ifade etti. Ne hazindir ki bu durum yıllardır sürüyor. Muş'un bu durumu ister istemez beraberinde işsizliği, fakirliği ve kaliteli yaşamdan yoksun olmayı getiriyor. Burada sivil toplum kuruluşlarına ve ilimizin zengin insanlarına büyük görevler düşüyor. Muş Umut Kervanı olarak, 10 yılı aşkındır bu açığı bir nebze de olsa kapatmak için yardım komisyonu ekibimiz ile birlikte gayret göstermekteyiz. Yaklaşık 800 aile tespitinde bulunduk. Bu ailelerin bir kısmına her ay düzenli olarak ayni ve nakdi yardım ulaştırmaktayız.

"350 yetim ve muhtaç çocuğu giydirdik"

2019 yılında 350 yetimi giydirdiklerinin altını çizen Balkaya, 2020 yılında daha çok yetime ulaşmak için hayırseverlerin yardımına ihtiyaç olduğunu belirtti.

Balkaya, "Kurban Bayramı öncesi geleneksel hale getirdiğimiz 'Yetim Giydirme Projesi' kapsamında 300, kış mevsiminde başlattığımız 'Bir Bot, Bir Mont Projesi' kapsamında ise, 50 çocuğumuzu bir mağazada giydirdik. Ayrıca yardıma muhtaç olan ailelere yıl boyu giyim yardımında bulunduk. Yine Kurban Bayramı'nda yüzlerce eve kurban eti verdik. Ramazan ayında tespit yüzlerce aileye ayni ve nakdi yardım ulaştırdık. Her ay ortalama 90 aileye ayni ve nakdi yardım ulaştırıyoruz." diye konuştu.

"Afrika'da yaşanan drama sessiz kalamazdık"

Yardım faaliyetlerinin sadece Muş iliyle sınırlı olmadığını ifade eden Balkaya, sözlerini şöyle sürdürdü:

Yıl içinde Afganistan, Gana, Benin, Yemen ve diğer ülkelerde gücümüz nispetinde yardım ulaştırdık. Özellikle kurbanlarını yurt dışında kesmek isteyen hayırseverlerimize aracılık ederek, kurbanlarını belirttikleri ülkelerde kestik. Afrika ve Asya ülkelerinde yardım yapacak ailelerimize aracılık yaparak, yaptıkları hayırları ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Bununla birlikte ilimize gelen Suriyeli ve ilimizi güzergâh olarak kullanan Afgan ve Pakistan uyruklu göçmenlere yardımda bulunduk. İnşallah bu çalışmalarımız 2020 yılında da devam edecektir.

Son olarak 2020 yılının hedeflerine de değinen Balkaya, hayırseverlere çağrıda bulunarak, "2020'de en az bin 750 aileye ulaşmak istiyoruz. İlimizde ve diğer illerde ikamet eden Muşlu hayırseverlerden ricamız Hürriyet Mahallesi Fatih Okulu karşısında oluşturduğumuz gıda bankacılığı yerimizi gelip yerinde görsünler ve yaptığımız çalışmaları yerinde görmelerini istiyoruz. İrtibat kurmak isteyen hayırseverler, 0533 260 9944 nolu telefondan bizimle istediğinde irtibata geçebilir. Bu vesile ile 2019 yılında özellikle yardım komisyonumuza hayırseverlere ve bizden desteklerini hiç esirgemeyen basın mensuplarına teşekkür ediyor. Rabbim hepsinden razı olsun." dedi. (Şükrü Tontaş-İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir