• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Elazığ Müftülüğünden İdlib'e yardım kampanyası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Konuya ilişkin açıklamada bulunan İl Müftülüğü, "Savaş ortamından göç ederek ülkemiz sınırına yerleşen savaş mağduru insanların ihtiyaçlarına bir nebze de olsa cevap verebilme adına yardımlar yapılmaktadır. Buna binaen Elazığ İl Müftülüğü ise TDV tarafından müftülüğe gönderilen talimat ile birlikte müftülük çalışmalara başlamış ve vatandaşları bu konuda duyarlı olmaya davet etmektedir." denildi.

Savaş ile birlikte kış aylarının da etkili olması, yaşanması muhtemel sıkıntıların iki kat daha artmasına neden olmakta olduğuna dikkat çekilen açıklamada, "Bu durum göç eden sivillerin ihtiyaçlarının artmasına neden olmaktadır. İl müftülüğü olarak olumsuzlukların önüne geçmek için İdlib'den göç eden siviller ile vatandaşlarımız arasında köprü olmaya talibiz." ifadelerine yer verildi.

"Tüm imkânlar seferber edilmektedir"

Diyanet İşleri Başkanlığınca yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

Suriye'nin İdlib Bölgesi'nde üç aydan beri devam eden hava saldırıları, son haftalarda kara saldırılarıyla da yoğunluk kazanmıştır. Bu bölgelerden Türkiye sınır hattına yakın kuzeydeki güvenli bölgelere yaklaşık 500 bin kişi göç etmiş; göç eden aileler kırsal alanlarda yağmur, çamur ve soğuk hava nedeniyle son derece kötü şartlarda yaşam mücadelesi vermektedir. Son göçle gelen yaklaşık 50 bin aile sağlıklı bir barınak bulamamış; toplanma merkezleri, camiler ile kırsal alanlarda hayata tutunmaya çalışmaktadır. Bölgeye daha önce göç etmek durumunda kalan yaklaşık 2 milyon kişinin yıllardır evlerine geri dönememesi, son yaşanan göçün de geçici bir durum olmadığını ortaya koymaktadır. Zorlu kış şartlarında evsiz kalan aileler başta barınma ve gıda malzemeleri olmak üzere birçok yardım malzemesine ihtiyaç duymaktadır.

Bölgede faaliyetlerini sürdüren Vakfımız ve diğer sivil toplum kuruluşları oluşan acil durum nedeniyle ortak çalışmalar yaparak imkânlarını seferber etmektedirler.

Vakfımız tarafından çadırlarda yaşayan ailelere yönelik barınma, gıda, kıyafet ve eğitim alanlarında destek planları hazırlanarak, barınma sorununa kalıcı çözümler üretilmeye çalışılmaktadır. Yapılan bu çalışmalara katkı verilmesi ve faaliyetlerin devamlılığının sağlanması amacıyla Şubelerimizin vereceği destek büyük önem arz etmektedir.

İdlib'e gönderilecek yardımlara katkıda bulunmak isteyen vatandaşların, İl ve İlçe Müftülükleri, Cami Görevlileri ve TDV Elazığ Şubesi'ne bizzat veya banka hesabına bağışta bulunabilecekleri belirtildi. (Mustafa Daştan-İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir