• DOLAR 32.596
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2493.199
  • ...
Eski Papa'dan yeni Papa'ya: Rahipler bekar kalmalı, evlenmelerine izin vermeyin
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Papa Francis'in uzak coğrafyalarda görev yapan rahiplerin evlenmesine izin verebileceğine yönelik açıklamasına Katolik Kilisesi'nin eski ruhani lideri 16. Benedikt'ten itiraz geldi.

ESKİ PAPA KİTAP YAYINLAYACAK

Euronews'ten Kerem Congar'ın haberine göre eski Papa 16. Benedikt'in önemli görüşlerini paylaştığı "Kalbimizin en derinlerinden: Rahiplik, bekarlık ve Katolik Kilisesi'ndeki kriz" adlı yeni kitabının bazı bölümleri, Fransız Le Figaro gazetesi tarafından pazar günü okuyucularla paylaşıldı.

"RAHİPLER BEKAR KALMALI"

16. Benedikt'in, Gineli Kardinal Robert Sarah ile birlikte kaleme aldığı ve dünyadaki rahiplere adadığı kitapta, Katolik din görevlilerinin her türlü zorluğa karşı direnmesi gerektiği, bekar kalarak bu geleneği sıkı bir şekilde devam ettirmeleri isteniyor.

Eski Papa Benedikt kitabında, rahiplerin yanlış düşüncelere sahip insanların taleplerine kapılmamaları gerektiğini belirterek, "Tiyatroya benzer girişimlerle, şeytani yalanlarla ve moda olan yanlışlarla rahiplerin bekarlık geleneğini ayaklar altına almayın. Hz. İsa'nın rahipliği bize onunla biri olmamızı ve sahip olduklarımızı terk etmemizi istiyor. İşte bu sebeple rahiplerin bekar kalması gerekiyor. Allah'ın sözüyle dua etmek, ayin yapmak ve sahip olduğumuz güzel şeyleri terk etmeliyiz" diye yazdı.

"RAHİPLİĞİN EN ÖNEMLİ KRİTERİ"

Evlenmenin bir erkeğin hayatını ailesine adaması anlamına geldiğini belirten 16. Benedict, "Tanrı'ya hizmet etmek için bir erkek bütün yeteneklerini ona vermelidir. Evlilik ve dini görevi bir arada götürmek imkansızdır. Bu sebeple evliliği terk ederek kendimizi tanrının hizmetine vermek, rahiplik müessesesinin en önemli kriteridir." diyor.

ESKİ PAPA, TACİZ SAVALARI SONRASINDA KONUŞMAYA BAŞLADI

Daha önceden Papa Francis'in yönetimine biat ettiğini ve ona bağlı kalacağını belirten 16. Benedikt, 2013'ten bu yana sessizliğini korumuş, ancak Katolik Kilisesi'nde patlayan taciz olayları ve yaşanan kriz nedeniyle suskunluğunu bozarak bu duruma "1960'larda gerçekleşen "Cinsellik Devrimi"nin sebep olduğunu iddia etmişti.

PAPA FRANCİS EVLENMELERİNE İZİN VEREBİLİR

Şu anda görevini yürüten Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis, Amazonlarda ve Afrika gibi gözden uzak bazı coğrafyalarda birçok Katoliğin rahip eksikliği sebebiyle kilise ayinlerinden aylarca uzak kaldığını, bu sebeple de o bölgelere atanacak rahiplerin yalnız kalmamaları için evlenmelerine izin verilebileceğini açıklamıştı.

MEVCUT PAPA'YA GÖRE BEKARLIK BRİ GELENEK FAKAT ÖĞRETİ DEĞİL

Papa Francis, Katolik inancında rahiplerin bekar kalmasının bir gelenek olduğunu ancak bir öğreti olmadığını belirtiyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir