• DOLAR 32.324
  • EURO 35.087
  • ALTIN 2299.689
  • ...
İTTİHADUL ULEMA You Tube'da "Müderris" adında bir kanal açtı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Alimler ve Medreseler Birliği (İTTİHADUL ULEMA), fıkıh, tefsir, hadis ve usullerinin yanı sıra nahv, sarf, mantık ve kelam gibi ilimlerden istifade edilebilmesi için video paylaşım sitelerinden You Tube'da "Müderris" isimli kanal kurarak medreselerde verilen ilimlerin eğitim videolarını paylaşıma açtı.

https://www.youtube.com/channel/UCURUxTVQ-4bh8vHIzZyIJPQ

İslami ilimler alanında medreselerde ders almaya imkânı olmayan vatandaşlar için You Tube'da kanal açan İTTİHADUL ULEMA, ilim yayma yelpazesini genişleterek medreselerde verdikleri bilgilerin daha geniş kitlelere ulaşabilmesi için çalışma başlattı.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan İTTİHADUL ULEMA Genel Sekreteri Molla Muhammed Özer, ilim öğrenmenin önemine değinerek, "İslami ilimleri elde etmek, okumak ve dini vecibeleri öğrenmek her Müslüman üzerine farzdır. Muhakkak kendi ibadetlerini yerine getirebilecek kadar öğrenmek kişiye vaciptir ve mutlaka öğrenmesi lazım. Aynı zamanda 'Beşikten mezara kadar ilim öğrenin.' kuralı Müslümanlar için en önemli düsturdur. İlim elde etmek, her Müslüman için farzdır." dedi.

"Toplumu en fazla tehdit eden unsur, cehalettir"

Toplumu en fazla tehdit eden unsurun cehalet olduğunu hatırlatan Özer, "Cehalet, toplumu geri bırakır ve sömürgecilerin yemi haline getirir. Bundan dolayı eski zamanlardan günümüze kadar İslami ilimlerin ihya ve inşası için çalışmalar yapılmıştır. Toplumlar, medrese ve binalar yaparak nesillerini kendi dönemlerinin şartlarına göre ne gerekiyorsa onu yapıp öğretmişlerdir." ifadelerini kullandı.

İTTİHADUL ULEMA'nın İslami ilimler alanındaki çalışmalarından bahseden Özer, "İTTİHADUL ULEMA olarak çeşitli yerlerde medreselerimiz vardır. Buralarda gençlerimizi İslami ahlak, kültür ve bilinç üzerine yetiştirmeye çalışıyoruz. Tabi bu şeklide alan olarak imkanlar kısıtlıdır ve masrafı da fazladır." diye belirtti.

Açıklamasında, son asrın etkin platformlarından biri olan sosyal medyanın niteliğini değerlendiren Özer, "Yeni dönemin etkin araçlarından biri sosyal medya üzerine yapılan çalışmalardır. Tabi ki sosyal medya iki yönlüdür. Kişi, bunu iyi yönde de kötü yönde de kullanabilir. Kötü yönde kullananlar, ciddi manada toplumu yönlendiriyorlar. Kendi istedikleri şekilde gençlerimizi bozma çabası içerisindedirler ve nispeten başarılı da olmuşlardır. Biz Müslümanlar, o alanda hakikaten zayıfız. Yani İslami toplum sosyal medya alanında kimileri tarafından yönlendirilerek onların tüketicisi haline gelebiliyor." şeklinde konuştu.

"Medreselerimizde verilen tüm ilimler, You Tube kanalımızda okunacaktır"

Özer, "Bizler İTTİHAD olarak küçükte olsa sosyal medya alanında medrese kurmaya çalıştık. Bunun altyapısı üzerinde uğraş verdik ve elhamdülillah bitti. Medreselerimizde verilen tüm ilimler You Tube kanalımızda okunacaktır. Yani müderrisimiz karşısında öğrenciler varmış gibi ders verecek ve öğrenmek isteyenler de kendi evinde, işyerinde, okulunda bunları öğrenebilecektir. Daha çok medrese ortamlarına girme imkânı olmayan çalışanlar, imam hatip veya ilahiyat öğrencileri ve başka uğraşları olanlar, bu kanalımızı takip ederek inşallah İslami ilimleri elde edebilecek." dedi.

Açılan "Müderris" kanalında verecekleri hizmetleri açıklayan Özer, şunları söyledi:

"Bu kanalımızda İslami ilimler dediğimiz fıkıh, tefsir, hadis ve usullerinin yanında alet ilmi olarak adlandırılan nahv, sarf, mantık ve kelam gibi ilimlerin de dersleri verilecek. Takipçilerimiz, bu ilimlerde de fikir sahibi olacaklar. Burada elbette takıldıkları, çözemedikleri veya anlamadıkları yerler olacaktır. Bunun içinde telefonla ulaşım imkânı da sağlıyoruz. Takipçiler, takıldıkları yerler için müderrislerimizi arayarak bilgi alabilecekler. Medrese ve İslami ilimleri ciddi manada toplumda yaygınlaştırmak amacıyla bu işe başladık. Rabbim muvaffak eder İnşallah ve insanlarımız, bu kanaldan istifade edeceklerdir." (Ramazan Zeren/Cihat Altun-İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir