• DOLAR 32.331
  • EURO 35.092
  • ALTIN 2297.849
  • ...
Çocuklarınızı karne notuyla değerlendirmeyin
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Diyarbakır'da 490 bin öğrenci ve 26 bin öğretmenin 15 günlük ara tatile girmesine sayılı günler kala özellikle öğrencilerde karne heyecanı başlamış durumda. Öğrencinin dönem boyunca derslerde göstermiş olduğu performansı notlarla simgeleyen karneler, öğrenciler kadar velileri de ilgilendiriyor.

Öğrencinin dönem boyunca bazı derslerde yeteri kadar başarı sergileyememesi, doğal olarak karneye yansırken söz konusu notlar birçok veli tarafından farklı yorumlanıp yanlış tutum ve davranışlara sebep olabiliyor

17 Ocak Cuma günü başlayacak yarıyıl tatili için öğrencilere ve özellikle karne notları açısından velilere, önemli tavsiyelerde bulunan Eğitim-Bir Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ramazan Tekdemir, karne notunun başarı ölçütü olarak kabul edilmemesi gerektiğini, karne notlarında ailelerin de önemli bir paya sahip olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:

 

"Tatilde, Kur'an ve sünnet çizgisindeki yayınlardan istifade edilmelidir"

" Karne notunda bir başarı düşüklüğü varsa öğrencilerin aileleri bu sorumluluğu üstlenmelidir. Tatil dönemi süresince ailelerin, çocukları ile güzel ve kaliteli vakit geçirmeleri gerekir. Ara tatil bir yenilenme fırsatı vereceğinden eksiklikler varsa bunlar da giderilmelidir. Tatilde kitap okuma kesinlikle ihmal edilmemelidir. Özellikle değer dünyamıza hitap eden kitaplardan istifade edilmelidir. Çünkü bakıldığı zaman toplumda değerler noktasında ciddi bir örselenme açıktır. Bu nedenle de Kur'an ve Sünnet çizgisindeki yayınlardan istifade edilerek bu açık kapatılmalıdır. Çocuklarının başarı durumu nasıl olursa olsun onları oldukları gibi sevmeleri ve oldukları gibi değer vermeleri gerekiyor. Çocuklarına her bakımdan destek olmaları gerekmektedir. Ayrıca ailelerin, eğitim-öğretimin ikinci yarıyılına başlayacak çocuklarının dinlenmiş ve motive olmuş bir halde başlamalarına katkı sunmaları önemlidir." ifadelerini kullandı. (Ramazan Zeren-İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir