• DOLAR 32.367
  • EURO 34.986
  • ALTIN 2325.236
  • ...
AK Parti'den flaş Mansur Yavaş hamlesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yazılı sınavda 85'in üzerinde puan alanlar mülakatta 40 puan verilerek elendi. Elenenler arasında doktora öğrencileri bile vardı. AK Parti, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde personelin görevde yükselme sınav sonuçlarını eleştiren bir soru önergesi verdi.

Önergede yazılı sınav puanları ile mülakat sınavları arasındaki çelişkiye dikkat çekildi. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan personelin görevlerinde yükselme ve unvan değişikliği sınavı Anadolu Üniversitesi tarafından 6 Ekim 2019'da yapılmış 22 Ekim'de sonuçlar açıklanmıştı.

AK Parti Mansur Yavaş'tan yant bekliyor

AK Parti belediye meclis üyelerinin, Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın cevaplaması için verdiği soru önergesinde, 13 Aralık'ta yapılan mülakata giren adaylardan bazılarının yazılı sınavda puanlarının düşük olduğuna ancak; mülakat puanlarının yüksek verilerek başarılı bulunduğuna dikkat çekildi.

Yazılı sınav puanları yüksek olan birçok personele mülakatta sorulan soruların çoğunu doğru yanıtlamasına rağmen düşük puan verilmesine tepki gösterildi. ''Başarılı olanların yazılı ve sözlü sınavları arasında fark normal midir?'' diye soruldu.

CHP'li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, soru önergesine yazılı olarak cevap verileceğini açıkladı. Yaşananları "Kendi adamlarının büyük çoğunluğuna yüksek puan verdiklerini düşünüyorum" sözleri ile değerlendiren AK Partili Belediye Meclis 1.Başkanvekili Fatih Ünal bu işin peşini bırakmayacaklarını söyledi.

Gözler şimdi Mansur Yavaş'ın soru önergesine vereceği cevaba çevrildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir