• DOLAR 32.548
  • EURO 34.926
  • ALTIN 2427.683
  • ...
Roboski Suçluları: Devlet ve PKK
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Şırnak`ın Uludere ilçesine bağlı Roboski`de 28 Aralık 2011 tarihinde TSK`ye ait savaş uçakları tarafından çoğunluğu çocuk, 34 sivil insanın katledilmesinin üzerinden bir yıl geçti. Olayın yıldönümü nedeniyle İnsani Hak ve Hürriyetler Derneği (Hür-Der) Genel Merkezinden açıklama geldi.

Adaletin gerçekleşmesi için olayın takipçisi olmanın herkesin vicdani borcu olduğuna işaret edilen açıklamada, "Olayın üzerinden bir yıl geçmesine rağmen sorumluların tespit edilememiş olması olayda devletin karartması şüphesini artırmaktadır" denildi.

Sınır boyunda devlet ve PKK baskısına maruz kalan halkın silahlarla yüz yüze kaldıkları ve büyük facialarla karşılaştıklarına dikkat çeken açıklamada, "Kürt coğrafyasının bütün bölgelerinde halkımız iki taraflı baskıya maruz kalmasına rağmen hiçbir yer sınırdaki halk kadar açık silahlı baskıya maruz kalmamaktadır. Ne yazık ki bu faciayı aynı halka baskı kuran diğer kesimin de kullandığı ve halkımıza yapılan zulüm üzerine nemalandığı açıkça görülmektedir. Bu olayda asıl suçlu bombalamayı yapan devlet olmasının yanında bu olaydan faydalanan PKK tarafının da bu acı üzerine ve halka uyguladıkları silahlı baskı nedeniyle suç işledikleri aşikârdır" denildi.

Faillerin kınandığı açıklamada, adaletin yerini bulması için tüm halk duyarlı olmaya davet edildi. (M. Salih Keskin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir