• DOLAR 32.435
  • EURO 34.449
  • ALTIN 2489.732
  • ...
İnternet Kafe Tehlikesinin Farkında mıyız?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - İnternet mağduriyetlerini gündeme getirmeye devam ediyoruz. Konu ile ilgili İlke Haber Ajansı`nın ulaştığı geçmişte internet kafe bataklığına düşmüş ve bir şekilde kurtulmayı başarmış gençlerin anlattıkları tüyler ürpertici.
 
"İnternet Kafelerde Her Türlü Pislik Mevcut"
Konuyla İlgili olarak konuştuğumuz internet kafe mağdurlarından Ş.A internet kafe ortamlarından her türlü pisliğin mevcut olduğunu belirterek, "Herhangi bir yasal uyarı ya da denetim yok. İnsanlar dışarıda reklamlarını yapıp (+18) diyor ancak içeri girdiğinizde çocuk yuvası gibi sanki internet kafe değil anaokuludur. Kafelere takılan yaşça daha büyük olanlar orada gençlere çocuklara çok kötü örnek oluyor. Bu internet kafeler üzerinden uyuşturucu alım satımı bile yapılıyor. Buna bunzai ya da Jamaika deniliyor. Tabi bunlar Kıbrıs`ta yetişen bitkilerin ismidir" dedi.
 
"Okulların Önündeki Çeteler Çocukları İnternet Kafeler Yoluyla Bu Bataklığa Çekiyor"
Genelde bu internet ortamlarına takılanların kötü sitelere takıldıklarını aktaran Ş.A sözlerini şu şekilde devam ettirdi: "Genelde fuhşiyatın olduğu açık saçık sitelere giriliyor. Bu sitelerde yasal olmayan kadın reklamları, edepsizliklerin reklamları var. Tıkladığı zaman daha da kendini pisliğin içinde kurtaramıyor. Uyuşturucudan tutun her türlü fuhuş var. O yüzden gençlerimiz, çocuklarımız, öğrencilerimiz küçük yaşta okulda sigara ile tanışıyor. Daha sonra okul çevresine takılan gençler bu çocukları da bataklığın içine çekiyor" şeklinde konuştu.
 
"Kafelerdeki İğrençliklerden Bahsetmek Bile İstemiyorum"
Daha önce kendisinin de böyle bir durumda olduğunu anlatan İnternet kafe mağduru Ş.A "Bundan bazı insanlar sayesinde kurtuldum. Ailelerden istediğim çocuklarını bu tür felaketlerden uzak tutma adına biraz daha çocuklarına düşkün olmaları ve çocuklarıyla yakından ilgilenmeleri psikolojik bir sorunları olup olmadığına dikkat edilmesidir. Çünkü bu bölgede terörizm dediklerinden dolayı hiçbir yerde doğru dürüst bir denetim göremiyoruz. Hepinizin de bildiği gibi bir yerde bir olay olduğunda iş işten geçtikten sonra ancak polis gelebiliyor. İnternet Kafelerde adını bile söyleyemediğim ve hatırladıkça kendimden iğrendiğim bir sürü pislik var. Bunlardan bahsetmek bile istemiyorum" şeklinde konuştu.
 
"Yetkililer Dönen Pisliklerin Farkındadır"
Son olarak ailelere çağrıda bulunan Ş.A Müslümanların vesilesiyle bu ortamlardan kurtulduğunu söyleyerek, "Bu ortamlarda çok şükür kurtuldum. Buralara gitmediğim sürece kötü insanları görmüyor ve kendimi bu tür şeylerden uzak tutuyorum. Polis ise dönem tüm bu pisliklerin farkında olmalarına rağmen bunların üstüne düşmüyor bunları araştırmıyor.
Düşünemeyen bir insan düşünün her an şiddet her an canlı bomba gibi patlayabilir. Yetkilerle son çağrım Allah rızası için ya bu internet ortamlarıyla gelen uyuşturucuyu tamamen kaldırın ya da insanlara sahip çıkın" diye konuştu.
 
"Kardeşim İnternet Kafe Yüzünden Okulu Bıraktı"
Lisede okuyan kardeşinin internet kafeler yüzünden okulu bıraktığını anlatan ve ismini vermek istemeyen bir öğrenci ise, "Kardeşimin internet alışkanlığı oldu. 12-14 yaşlarında her gün dışarı çıkıp okula gittiğini söylüyordu. Bizden çeşitli bahanelerle harçlık istiyordu. Maalesef öğrendik ki bizden aldığı harçlıklarla okula değil okulun yakınında bulunan internet kafeye takılıyordu. Okul dağılıncaya kadar internet kafelerde oyun oynuyor. Farlı sitelere takılıyormuş. Daha sonra öğrendik ki sigaraya da başlamış kötü ortam yüzünden devamsızlıktan sınıfta kalmış okulu bıraktı" şeklinde konuştu.
Ailelere öğrencilerine sahip çıkmasını isteyen öğrenci, "Ailelere tavsiyemiz çocuklarını mutlaka kontrol etmeleri çocuğun okula gidip gitmediğiyle ilgili olarak takip etmelerim ve Çocuğun okuluyla ilgili neler yapılması gerektiğini araştırmaları gerekir diye düşünüyorum" diye konuştu. (Murat Dalgın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir