• DOLAR 32.359
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2309.021
  • ...
Mursi`den Tüm Siyasi Partilere Diyalog Çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
KAHİRE - Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi kendisine muhalefet eden partiler başta olmak üzere tüm siyasi partileri ortaklaşa diyalog yapmaya çağırdı.

Referandum sonuçlarının açıklanmasının ardından ilk defa kameraların karşısına geçen Muhammed Mursi referandumda oy kullanan tüm Mısırlılara, sandık başında görev alan hâkimlere ve güvenlik birimlerine teşekkür etti.

Yeni hazırlanan Anayasa taslağının halkın istekleriyle çelişmediğini dile getiren Mursi,\"Referandum sonuçlarından da anlaşıldığı gibi yeni anayasa taslağı halk tarafından kabul gördü. Halkımızın hür iradesiyle onaylanan taslak en kısa zamanda tüm yönleriyle kendini gösterecek\" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı olarak kendisinin Mısır halkının efendisi değil de hizmetçisi olduğunu ifade eden Mursi, kararların onaylanmasının ardından başbakan Hişam Kandil ile görüştüğünü, siyasi ve iktisadi alandaki tüm gelişmeler için gerekli değişikliklerin yapılacağını söyledi.
Ülkesindeki muhalif gruplara da seslenen Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, ülkedeki istikrarın sağlanabilmesi için beşincisi düzenlenecek olan ortaklaşa diyalogun vazgeçilmez bir zorunluluk olduğunu ileri sürdü.

Ulusal Kurtuluş Cephesi Diyalog Çağrısını Reddetti
Mısır`da laik-liberal ve sol partilerin bir araya gelerek Mursi`ye karşı oluşturdukları belirten Ulusal Kurtuluş Cephesi, Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`nin diyalog çağrısına olumsuz yanıt verdi. (Osman Çelik-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir