• DOLAR 32.561
  • EURO 34.945
  • ALTIN 2431.638
  • ...
Ruhani: Katar ile ilişkileri geliştirmek için önemli kararlar aldık
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Katar Emiri Şeyh Tamim Bin Hamad Al Sani, resmi temaslarda bulunmak üzere İran'a gitti.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Katar Emiri Şeyh Tamim Bin Hamad Al Sani ile görüştü.

Görüşme sonrası ortak basın toplantısı düzenlendi.

İRNA'dan yapılan açıklamaya göre, basın toplantısında Ruhani, "İki ülke arasındaki ilişkilerin dostane ve iyi komşuluk ilişkilerine dayalı olduğu açıktır. Son yıllarda bazı ülkeler Katar'a yaptırım uyguladıktan sonra, bu ülkenin yanında yer aldık ve almaya da devam edeceğiz." dedi.

İki ülke arasındaki siyasi ilişkilerin çok iyi olduğunu belirten Ruhani, "Bugünkü görüşmede iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirmek için önemli kararlar aldık. Ekonomik, ticari, bilimsel ve kültürel ilişkilerde iyi kapasitelere sahibiz. Önümüzdeki birkaç ay içinde ortak bir komisyon kurulacak ve umuyoruz ki iki ülke bu sayede tüm alanlarda ticaret, yatırım ve teknoloji konusunda iyi anlaşmalara imza atar." ifadelerini kullandı.

İki ülke yetkililerinin siyasi ve ekonomik ilişkileri artırma ve tüm kapasiteleri her iki ülkenin yararına dönük kullanma yönünde kararlı olduklarını dile getiren Ruhani, "Bugün düzenli ortak bir komisyon kurmaya karar verdik. Bölgesel güvenlik ve özellikle Fars Körfezi, Hürmüz Boğazı ve Umman Denizi'ndeki deniz yollarının önemi göz önüne alındığında, bölgenin genel güvenliği için daha fazla istişare ve işbirliği yapmamız gerekmektedir." şeklinde konuştu.

Katar Emiri'nin İran'a gelişine büyük önem verdikleri kaydeden Ruhani, "İki ülke arasında hem iki ulusun ve hem tüm bölgenin yararına daha geniş ilişkilere tanık olmayı umuyoruz. Bu seyahatin her iki ülke üzerinde çok olumlu bir etkiye sahip olmasını umuyor ve İran'ı tekrar ziyaret ettiği için Katar Emiri'ne teşekkür etmek istiyorum." dedi.

Katar Emiri Şeyh Tamim Bin Hamad Al Sani, resmi temas amacıyla İran'ın başkenti Tahran'a gelerek, üst düzey yetkililerle görüşmeye başladı. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir