• DOLAR 32.375
  • EURO 34.957
  • ALTIN 2325.76
  • ...
Dicle Üniversitesi Senatosundan ODTÜ Açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR-18 Aralık`ta Göktürk-2 Uydusu`nun Çin`deki Jiuquan Hava Üssü`nden fırlatılması nedeniyle düzenlenen tören öncesi ve sonrası ODTÜ`de çıkan olaylarla ilgili olarak Diyarbakır Dicle Üniversitesi Senatosu bir açıklama yaparak, \"TÜBİTAK Uzay Bilimleri ve Teknolojileri Araştırma Merkezi`nde düzenlenen törende gerçekleşen olaylarla, ülkemizin uzay bilimleri ve teknolojileri alanında göstermiş olduğu tarihi başarıya ne yazık ki gölge düşürülmeye çalışılmıştır\" denildi.

 

Açıklamada, \"Bilimin ve eleştirel düşüncenin merkezi olan üniversiteler, bu talihsiz olay ile maalesef taş, sopa ve molotof mekânı olarak karşımıza çıkmıştır\" ifadelerine yer verilerek, \"Oysa üniversiteler fikir üreten, düşüncelerin özgürce paylaşıldığı, farklı, düşüncelere tahammül etmenin içselleştirildiği ortamlar olmalıdır. Üniversite öğrencilerinin tek protesto aracı eleştirel fikirleri olmalı, içinde şiddet barındıran eylemler fikirlerin önüne geçmemelidir\" denildi.

 

Toplumların ilerlemesinin ancak gençlerinin eğitim, kültür, sanat, spor ve sosyal sorumluluk faaliyetleri ile sağlanabileceğine vurgu yapılan açıklamada, \"Bu nedenle de öğrencilerimizin kazandıkları bilimsel, sportif, kültürel ve sanatsal başarıları ile gündeme gelmesini arzu ediyoruz. Demokratik bir hak olan protestoyu \"şiddet içerikli eylem\" şeklinde kullanmalarını kesinlikle onaylamıyoruz\" ifadeleri kullanıldı.

 

Açıklamanın devamında, \"Bu tür olayların, Dicle Üniversitesi olarak üzüntü ile karşılayıp kınadığımızı kamuoyu ile paylaşıyoruz\" denildi. (Osman İçli-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir