• DOLAR 32.502
  • EURO 34.596
  • ALTIN 2477.513
  • ...
Kızıltepeli engelliler: Ulaşımda çok sıkıntı yaşıyoruz!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızıltepe Engelliler Birliği Derneği, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yerel ve ulusal basın mensuplarını dernek merkezinde ağırladı.

Gazetecilerin toplumun sorunları muhataplarının dikkatine çekerek çözümü noktasında önemli bir görev ifa ettiklerini söyleyen dernek başkanı İzzettin Akbaba, engellilerin karşılaştıkları sorunları basın mensupları ile paylaştı.

Engellilere acınacak bir birey ya da ikinci sınıf vatandaş olarak yaklaşılmaması isteyen Akbaba, hayatlarının kolaylaştırılmasını istediklerini, sosyal ve sportif imkânların sağlanıp topluma kazandırılmalarını istedi.

Akbaba, “Derneğimiz bünyesinde şampiyonluk mücadelesi veren tekerlekli sandalye basketbol takımımız var, imkân verildiğinde engellerin aşılabileceğini gösterdik. Takımımıza toplumun, STK’ların ve kurumların çıkıp destek olmasını bekliyoruz. Memur kontenjanına yerleşmek amacıyla sınava hazırlanmak isteyen engelli kardeşlerimiz için EKPSS kursumuz var. Dernek olarak aktif bir çalışma içindeyiz. İsteğimiz yaşamımızı kolaylaştıracak düzenlemelerin yapılıp hakkımız olan kontenjanlara alımlar yapılıp istihdam sağlanmasıdır.” dedi.

Ulaşımda çok sıkıntı yaşadıklarına dikkat çekerek Akbaba, kaldırım düzenlemelerinin de engelliye göre yapılmasını istedi. (M. Salih Keskin – İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir